Olympique Lyon van Bosz zwaait Shaqiri na paar maanden al uit

Reacties

Xherdan Shaqiri heeft Olympique Lyon na een halfjaar alweer achter zich gelaten. De Zwitsers international vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten, bij Chicago Fire FC.

Olympique Lyon van Bosz zwaait Shaqiri na paar maanden al uit
© Pro Shots

De transfer van Shaqiri (30) hing al even in de lucht en is woensdag bevestigd. Chicago Fire laat weten dat de middenvelder annex aanvaller de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club is en dat Shaqiri zijn handtekening zal zetten onder een contract dat tot eind 2024 doorloopt.

Zo blijft het voor Shaqiri bij zestien wedstrijden en twee doelpunten in het shirt van Lyon. De honderdvoudig international werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen overgenomen van Liverpool, maar wist niet te overtuigen in het team van Peter Bosz. Hij werd daarom al snel op de transferlijst gezet en gaat nu verder in de Verenigde Staten.

Chicago Fire eindigde in het afgelopen seizoen in de Major League Soccer als twaalfde in de Eastern Conference. Alleen Toronto FC en FC Cincinnati haalden minder punten dan de nieuwe werkgever van Shaqiri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.