Olympique Lyon slaat toe na wissel bedrijvige Memphis

Reacties

Olympique Lyon is vrijdagavond in de strijd om een Champions League-ticket ontsnapt aan puntenverlies. Niet Memphis Depay, maar invaller Martin Terrier werd op bezoek bij Stade Rennes de man van de avond. 

Olympique Lyon slaat toe na wissel bedrijvige Memphis
Rennes
Rennes
0 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis was in de afgelopen week weer erg belangrijk voor het Nederlands elftal en had in de duels met Wit-Rusland (4-0 winst) en Duitsland (2-3 verlies) een direct aandeel in alle goals van Oranje. Het valt op dat de aanvaller bij de nationale ploeg een veel hoger niveau haalt dan bij zijn club. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Stade Rennes ging Lyon-coach Bruno Genesio daar ook op in. Hij denkt dat het onder meer te maken heeft met het feit dat Memphis bij Lyon vaak vanaf links komt, terwijl hij bij Oranje de centrumspits is. 

Genesio liet Memphis in de laatste twee competitiewedstrijden van Lyon niet eens meedoen, maar kon na de afgelopen interlands niet meer om hem heen. Voor de wedstrijd van vrijdagavond koos de coach voor een 4-4-2-systeem, zodat hij Moussa Dembélé én Memphis als spitsen kon opstellen. Memphis liet zich in de eerste helft zeker zien en nadat een vrije trap van Nabil Fekir door Tomas Koubek op de paal was getikt, stuitte de Nederlander tweemaal op de doelman van Rennes. Verdediger Edson Mexer zat Memphis met een prima ingreep ook een keer dwars.

Zonder Kenny Tete, die bij Nederland - Wit-Rusland een hamstringblessure opliep, was Lyon de bovenliggende partij. Heel veel kansen wisten de bezoekers echter niet te creëren. Toen Genesio besloot om aanvallend te wisselen, liet hij Memphis in eerste instantie staan en bracht hij Terrier in het veld voor de onzichtbare Dembélé. Zes minuten voor tijd werd Memphis alsnog naar de kant gehaald en kwam Bertrand Traoré binnen de lijnen. Vanaf de kant zag Memphis hoe Terrier vlak voor tijd de matchwinner werd, toen hij een lage voorzet van Léo Dubois binnen tikte.

Met de nipte overwinning blijft Lyon Lille onder druk zetten, in de strijd om de tweede plek in de Ligue 1. Deze positie levert aan het einde van de rit een ticket voor de groepsfase van de Champions League op, terwijl de nummer drie in de derde voorronde van het miljardenbal instroomt. Lyon heeft nu één punt minder dan Lille: deze ploeg heeft nog wel een duel tegoed en gaat zondag op bezoek bij FC Nantes. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
6
Montpellier
38
15
14
9
53-42
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Waarom speelt Memphis veel beter in Oranje dan bij Olympique Lyon?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.