Lyon-trainer legt uit waarom productie Memphis geen Oranje-niveau haalt

Reacties

De sterke prestaties van Memphis Depay gedurende de interlandperiode hebben Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio totaal niet verrast. De oefenmeester hoopt dat de aanvaller zijn goede vorm kan doortrekken nu de Ligue 1 op zijn ontknoping afstevent.

Lyon-trainer legt uit waarom productie Memphis geen Oranje-niveau haalt

In de duels met Wit-Rusland (4-0 winst) en Duitsland (2-3 verlies) had Memphis in alle goals van Oranje een direct aandeel. Zelf scoorde de voormalige PSV'er drie keer en tevens verzorgde hij drie assists. De fenomenale Oranje-cijfers van Memphis contrasteren met zijn productie bij Lyon, waarvoor hij sinds 11 november slechts eenmaal scoorde in Ligue 1-verband.

Tijdens zijn persconferentie richting de competitiewedstrijd die Lyon vrijdag afwerkt tegen Stade Rennes kreeg Genesio dan ook vragen over de 'twee gezichten' die Memphis toont. 'Misschien dat ik hem dit seizoen niet op zijn favoriete positie laat spelen, dat heeft te maken met wat voor het team het beste is. Als je individuen beoordeelt, moet je altijd kijken naar hoe het collectief functioneert', legde Genesio uit. 'Maar ik ben niet verbaasd door zijn prestaties bij het Nederlands elftal.'

Bij Lyon speelt Memphis doorgaans vanaf links, waar hij bij Oranje centraal in de aanval staat gepositioneerd. Genesio kiest vaak voor Moussa Dembélé in de punt van de aanval. Of dat de komende tijd zo blijft, liet Genesio in het midden. 'De optredens van Memphis in de nationale ploeg zijn in elk geval zeer goed voor zijn vertrouwen geweest.' In de laatste twee Ligue 1-duels ruimde Genesio niet eens een basisplaats in voor Memphis, al had dat ook te maken met de Champions League-beslommeringen. Lyon werd uitgeschakeld door Barcelona in de achtste finale.

Naar alle waarschijnlijkheid moet Lyon het vrijdag stellen zonder Kenny Tete, die een hamstringblessure overhield aan zijn extreem korte invalbeurt bij Oranje in het duel met Wit-Rusland. Na 29 speelrondes bezet de club van Memphis en Tete de derde plaats in de Ligue 1.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.