Olympique Lyon haakt definitief af in Franse titelstrijd

Lille heeft een concurrent minder in de jacht op zijn derde landstitel. Olympique Lyon ging op bezoek bij AJ Auxerre hard onderuit, waardoor het de koploper niet meer kan achterhalen.

AJ Auxerre - Olympique Lyon 4-0Het dit seizoen teleurstellend presterende AJ Auxerre, vorige jaargang nog derde in de Ligue 1, zorgde er in eigen Stade de l'Abbé-Deschamps voor dat de titelstrijd in Frankrijk de laatste drie speelronden nog gaat tussen koploper Lille en achtervolger Olympique Marseille. De huidige nummer dertien bezorgde nummer drie l'OL zijn achtste nederlaag van het seizoen.

Eigenlijk was de wedstrijd halverwege al beslist, aangezien de thuisclub op dat moment met 2-0 leidde tegen tien man. Dennis Oliech opende in de twintigste minuut de score, waarna Dejan Lovren vijf minuten voor rust zijn tweede gele kaart ontving. In de slotfase van de eerste helft maakte Alain Traoré en 2-0 van, maar daar bleef het niet bij voor de ploeg van trainer Jean Fernandez.

Auxerre, dat in de Champions League uitkwam tegen Ajax, kwam vijf minuten na rust op een 3-0 voorsprong. Opnieuw was het Traoré (foto) die het net wist te vinden. Cedric Hengbart maakte in de 77ste minuut de vierde treffer namens AJA, waardoor Lyon gedesillusioneerd afdroop. De ploeg van trainer Claude Puel moet de laatste drie duels proberen de derde plaats vast te houden, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League.

Overige uitslagenStade Rennes - Caen 1-1FC Sochaux - AS Monaco 3-0Montpellier - Lorient 3-1RC Lens - Girondins Bordeaux 1-0Toulouse - Valenciennes 0-0Olympique Nice - Arles AC 3-2 Foto: VI Images