Olympique Lyon grote winnaar eerste speeldag Ligue 1

In Frankrijk is kampioen Lille aan de competitie begonnen met puntenverlies. Ook twee andere titelfavorieten, Paris Saint-Germain (nederlaag) en Olympique Marseille (gelijkspel), liepen averij op. Olympique Lyon won wel.

Paris Saint-Gemain – FC Lorient 0-1De thuisploeg smeet in de huidige transferperiode met miljoenen, maar resultaat leverde dat in het eerste duel nog niet op. PSG, nog zonder steraankoop Javier Pastore, had de nederlaag te danken aan Julien Quercia. Hij maakte na 28 minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd. Ondanks verwoede pogingen konden de hoofdstedelingen de valse start niet meer voorkomen.

Nancy – Lille 1-1Mathieu Debuchy zette kort na rust de titelverdediger op voorsprong. Zijn treffer bleek niet voldoende voor drie punten. Verdediger Franck Béria zorgde onbedoeld voor de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen passeerde hij op ongelukkige wijze zijn eigen doelman. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal moest Pascal Berenguer namens de thuisploeg inrukken met een rode kaart, maar de gastheren hielden met tien man in de slotfase stand.

Olympique Marseille – FC Sochaux 2-2In de tweede helft maakten Marvin Martin en Vincent Nogueira namens de bezoekers de openingstreffer van Lucho González ongedaan. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal bepaalde Loïc Rémy de eindstand op 2-2. In het laatste kwartier kon Olympique Marseille het puntenverlies niet meer voorkomen.

Olympique Nice – Olympique Lyon 1-3Door de resultaten op de andere velden is Lyon vooralsnog dé grote winnaar van de eerste speelronde. Anthony Mounier zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar door treffers van Lisandro López, Batefimbi Gomis en Maxime Gonalons begon Lyon prima aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1.

Overige uitslagenCaen – Valenciennes 1-0Montpellier – Auxerre 3-1Stade Brest – Evian TG 2-2Ajaccio – Toulouse 0-2

Programma zondagDijon - Stade RennesGirondins Bordeaux - Saint-Etienne Foto: VI Images