Olij debuteert, Frimpong en Brobbey maken rentree bij gehavend Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft Nick Olij voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Daarnaast keren Jeremie Frimpong en Brian Brobbey terug in de selectie. Daartegenover staat een hele rits afwezigen.

Olij debuteert, Frimpong en Brobbey maken rentree bij gehavend Oranje
© Pro Shots

Olij zat al in de voorselectie, nadat de roep om een uitnodiging voor de 28-jarige keeper van Sparta Rotterdam er al langer was. Nu debuteert de geboren Haarlemmer in de selectie van het Nederlands elftal. Zijn oproep gaat ten koste van Andries Noppert, die de laatste weken niet in beste vorm verkeerde bij SC Heerenveen.

Verder valt op dat Frimpong terugkeert in de selectie. De 22-jarige vleugelverdediger van Bayer Leverkusen zat tijdens het WK in Qatar van vorig jaar voor het laatst bij de groep, sindsdien haalde Koeman hem er om uiteenlopende redenen telkens niet bij. In september ontbrak Frimpong als straf voor zijn afmelding bij Jong Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman moet achterin ook de nodige spelers missen door de blessures van Sven Botman en Matthijs de Ligt. Op het middenveld is Frenkie de Jong de grote afwezige en voorin zijn Memphis Depay en Cody Gakpo niet inzetbaar. Brobbey profiteert van hun afwezigheid, de spits van Ajax keert na zeven maanden terug in de selectie.

Door de rentree van Brobbey is Ajax ondanks de tegenvallende prestaties van de laatste weken onder trainer Maurice Steijn gedeeld hofleverancier van Oranje, omdat ook Steven Berghuis en Steven Bergwijn weer van de partij zijn. Ook Feyenoord levert met Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer drie spelers aan het Nederlands elftal.

Brobbey is een van de spelers die volgende week zijn debuut kan maken in de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Voor Oranje zijn die twee wedstrijden van cruciaal belang in de jacht op een ticket voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Na de twee zeges van afgelopen maand staat Nederland tweede in Groep B.

Vr 13 okt. 2023

Ma 16 okt. 2023

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.