Koeman bevestigt: absentie Frimpong is straf voor afzegging

Reacties

Ronald Koeman heeft gereageerd op twee afwezigen bij het Nederlands elftal. Jeremie Frimpong wordt gestraft voor het afzeggen bij Jong Oranje, zo legt de bondscoach uit. 

Koeman bevestigt: absentie Frimpong is straf voor afzegging
© Pro Shots

De absentie van de rechtsback van Bayer Leverkusen, die wekelijks furore maakt in de Bundesliga, maakte nogal wat tongen los toen de selectie voor de interlands tegen Griekenland en Ierland bekend werd. Koeman motiveerde de keuze: Frimpong is na beraad bij de KNVB buiten beschouwing gelaten bij wijze van sanctie voor zijn weigering in te gaan op een uitnodiging van Jong Oranje.

'Nigel heeft met hem gesproken. Wij zijn niet blij met afzeggingen bij Jong Oranje, we vinden dat hij altijd beschikbaar moet zijn. Maar binnen de KNVB hebben we wel gezegd dat hij voor deze periode niet oproepbaar is. Dat is je plicht als speler, uitkomen voor welk elftal dan ook', aldus Koeman op de persconferentie.

Dat hij er nu niet bij is, is inderdaad een sanctie, bevestigde de bondscoach, die ook Ryan Gravenberch waarschuwde nadat die eenzelfde beslissing nam en bedankte voor een oproep van de Oranje-beloften. 'Dat kun je zien als een soort straf. Voor Ryan Gravenberch is het niet zo, daar zijn we niet blij mee. Nigel heeft ook met hem contact gehad. Door middel van goede prestaties bij Jong Oranje kun je een stap maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.