Koeman neemt Frimpong en Olij op in 29-koppige voorselectie

Reacties

Voor Jeremie Frimpong en Nick Olij komt een debuut voor het Nederlands elftal dichterbij. Zij zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de 29-koppige voorselectie, net als Steven Berghuis.

Koeman neemt Frimpong en Olij op in 29-koppige voorselectie
© Pro Shots

De KNVB heeft de voorselectie voor de komende interlandperiode vrijdagmiddag gedeeld. Het Nederlands elftal speelt in de interlandperiode in oktober EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Ten opzichte van de voorselectie voor de voorbije interlandperiode zijn er drie wijzigingen. Steven Bergwijn is weer opgenomen in de voorlopige groep en er is op de lijst dus plaats voor Olij en Frimpong. Olij is de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. Laatstgenoemde ontbreekt, net als de geblesseerde Memphis Depay en Ian Maatsen. Maatsen is wel fit, maar speelt minder dan gehoopt bij Chelsea in de eerste fase van het seizoen.

Olij maakte nog nooit deel uit van de Oranje-selectie. De 28-jarige doelman heeft een uitstekend seizoen bij Sparta Rotterdam achter de rug en werd al vaker genoemd als optie voor het Nederlands elftal. Frimpong zat eind vorig jaar bij de WK-selectie, maar de 22-jarige vleugelverdediger werd na de terugkeer van Koeman als bondscoach nog niet geselecteerd. Frimpong wacht nog op zijn Oranje-debuut.

Voorselectie Oranje

Doelmannen: Mark Flekken, Andries Noppert, Nick Olij, Bart Verbruggen.
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Sven Botman, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.
Middenvelders: Steven Berghuis, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman, Mats Wieffer.
Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Noa Lang, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nederland speelt op 13 oktober thuis tegen Frankrijk. Drie dagen later staat een uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma. Nederland is na vier duels de nummer twee in Groep B. Nummer drie Griekenland heeft evenveel punten, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.