Officieel: Spurs haalt prijzenpakker Conte terug naar Premier League

Reacties

Antonio Conte keert na ruim drie jaar terug in de Premier League. De voormalig manager van Chelsea is zoals verwacht de opvolger van Nuno Espiríto Santo bij Tottenham Hotspur, nadat zijn naam onlangs ook al werd genoemd bij Manchester United toen de positie van Ole Gunnar Solskjaer wankelde. Conte tekent tot medio 2023 met een optie voor nog een seizoen. 

Officieel: Spurs haalt prijzenpakker Conte terug naar Premier League
© Pro Shots

Nuno werd maandag ontslagen, nadat Spurs zaterdagavond op eigen veld pijnlijk onderuit ging tegen Manchester United. Al meteen nadat het nieuws over de Portugees bekend werd, zong nadrukkelijk rond dat Conte de man zou worden die de Londenaren uit het slop moest trekken. Nu is dat ook officieel geworden. Daarmee is Spurs na José Mourinho, interim-manager Ryan Mason en Nuno al toe aan zijn vierde hoofdcoach in 2021.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen zomer had het er al alle schijn van dat Tottenham en Conte met elkaar in zee zouden gaan, maar toen kwam het nog niet tot een samenwerking. De Londenaren moesten vervolgens nog diverse afzeggingen slikken, voordat ze in Nuno na lang zoeken een nieuwe manager vonden. Nu de voormalig manager van Wolverhampton Wanderers na vier maanden al weer moest opstappen, is Spurs alsnog uitgekomen bij Conte.

Conte zat zonder werk, nadat hij eind vorig seizoen zelf besloot op te stappen bij Inter. De 52-jarige oud-international hield de eer aan zichzelf wegens de slechte financiële situatie bij de club die hij net voor het eerst sinds 2010 kampioen had gemaakt. Het was het volgende bewijs dat oud-speler van Juventus een garantie voor succes is. Chelsea won in zijn eerste seizoen de Premier League en Juventus werd onder zijn leiding drie keer kampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Conte werkte tijdens zijn periode in Turijn samen met Fabio Paratici, sinds afgelopen zomer de technisch directeur. Met het Italiaanse duo aan het roer hoopt voorzitter Daniel Levy dat de successen eindelijk terugkeren bij Spurs. Sinds het winnen van de League Cup in 2008, staat de twee voudig kampioen van Engeland droog. Het gebrek aan prijzen leidde bijna tot het vertrek van Harry Kane, maar de topspits bleef de club na een heuse soap toch trouw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.