Of het nou Ajax of Chelsea is, Ziyech lijkt het weinig uit te maken

Reacties

Hakim Ziyech heeft in zijn eerste week als basisspeler bij Chelsea meteen van zich doen spreken met twee goals en één assist. De 27-jarige linkspoot gaat in de Premier League gewoon door met wat hij bij Ajax altijd deed: scoren en doelpunten voorbereiden.

Of het nou Ajax of Chelsea is, Ziyech lijkt het weinig uit te maken
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 3
Chelsea
Chelsea

En of het nou in de Eredivisie, de Champions League of de Premier League is, het lijkt allemaal weinig uit te maken voor Ziyech. Met twee doelpunten en een assist in zijn eerste 153 minuten als basisspeler voor Chelsea, tilde hij zijn totale productie sinds de start van vorig seizoen naar elf goals en negentien assists. In veertig officiële wedstrijden voor Ajax en The Blues was de spelmaker dus bij dertig doelpunten direct betrokken.

Nu hij hersteld is van zijn knieblessure, speelt Ziyech voor zijn nieuwe club weer meteen met het zelfvertrouwen dat hem bij Ajax altijd kenmerkte, viel manager Frank Lampard al op. 'Je moet met zelfvertrouwen spelen en niet bang zijn om fouten te maken', reageerde Ziyech na het gewonnen Premier League-duel met Burnley (0-3) op die uitspraken tegenover BT Sport. 'Anders gaat het niet hoe het zou moeten gaan.'

Wat natuurlijk ook helpt, is dat Ziyech zich prima op zijn plek voelt bij Chelsea, dat met hem in de basis eenvoudig won van FK Krasnodar (0-4) en Burnley. 'Het is een goede week geweest voor mij, hopelijk kunnen we zo doorgaan. Ik voel me goed en voel me thuis, het gaat allemaal prima', aldus Ziyech, die door een knieblessure een maand moest wachten op zijn entree in de Premier League, maar zijn plek in het elftal nu al lijkt te hebben gevonden.

Lampard
Lampard toonde zich na afloop van het competitieduel met Burnley, waarin Ziyech goed was voor een doelpunt en een assist, opnieuw onder de indruk van zijn aankoop. 'Ik ben echt onder de indruk en heel enthousiast', zei de Chelsea-manager na afloop. 'Ik kon zijn persoonlijkheid zien en hij werkte ook zonder bal hard, dat heeft hij in zich. Dat kon je vandaag zien en met zijn kwaliteit geeft hij ons iets extra's.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.