Ziyech beleeft basisdebuut om van te dromen bij Chelsea

Chelsea heeft woensdagavond zijn eerste overwinning van de Champions League-campagne geboekt. Hakim Ziyech bekroonde zijn basisdebuut voor The Blues met een doelpunt.

Krasnodar
Krasnodar
0 - 4
Chelsea
Chelsea

Negen wedstrijden moest hij erop wachten. Ziyech begon zijn Chelsea-periode namelijk met een knieblessure, maar viel de laatste weken al wel driemaal in bij de Londenaren. Woensdag mocht hij het in Krasnodar dus eindelijk vanaf de aftrap laten zien en de gretigheid spatte er dan ook vanaf bij de 27-jarige spelmaker.

Ziyech was in de openingsfase dreigend met een schot in de korte hoek en was zeer bedrijvig. De voormalig Ajacied was continu aanspeelbaar en had van de aanvallers met afstand de meeste balcontacten en doelpogingen. Daarbij zette hij onvermoeibaar druk op de defensie van de Russen. Geregeld kwam hij in duel met linkshalf Tonny Vilhena. Die twee kenden elkaar natuurlijk nog goed uit de Eredivisie.

Chelsea had heel veel balbezit en leek in de veertiende minuut al op voorsprong te komen, maar Jorginho schoot een strafschop tegen de paal. In de 37ste minuut opende Callum Hudson-Odoi alsnog de score namens de bezoekers. Doelman Matvey Safonov verkeek zich lelijk op zijn houdbare schot: 0-1. Krasnodar hield lang hoop op een gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd sloeg Chelsea opnieuw toe.

Invaller Christian Pulisic schoot de bal tegen de arm van Aleksandr Martynovich en Timo Werner schoot de penalty zeer overtuigend binnen. In de 79ste minuut deed ook Ziyech een duit in het zakje. Na voorbereidend werk van Pulisic en Werner schoof hij de bal diagonaal in de verre hoek: 0-3. Het was zijn eerste officiële doelpunt in het Chelsea-shirt. Het slotakkoord was voor Pulisic: de Amerikaan schoot in de extra tijd ook nog de 0-4 binnen.

Door de ruime zege in Rusland komt Chelsea op vier punten uit twee duels in Groep E. Later op de woensdag spelen Sevilla en Stade Rennes nog tegen elkaar.