Odgaard gelinkt aan AZ: dit is waarom hij in beeld is bij de Alkmaarders

Reacties

AZ wil nog een creatieve middenvelder en een spits strikken en voor laatstgenoemde vacature is Jens Odgaard in beeld. Pascal Jansen bevestigt dat de Deen past 'in het profiel dat wordt gezocht'.

Odgaard gelinkt aan AZ: dit is waarom hij in beeld is bij de Alkmaarders
© Pro Shots

De 23-jarige Odgaard maakte in het afgelopen seizoen veel indruk bij RKC Waalwijk, dat de aanvaller huurde van Sassuolo. Volgens het Deense BT heeft AZ nu een bod van vier miljoen euro uitgebracht op Odgaard. Dinsdag werd AZ-hoofdtrainer Jansen gevraagd om een reactie op de vermeende interesse.

Jansen begon door te benadrukken dat hij erg tevreden is over Vangelis Pavlidis, in het afgelopen seizoen de centrumspits van AZ. 'Vangelis heeft zijn sporen inmiddels verdiend en aangetoond qua persoonlijkheid en spelopvatting bij onze manier van voetballen te passen', zei Jansen tegen VI. 'Dan ga je daarnaast kijken of er spelers zijn die het profiel op een andere manier kunnen invullen. Met meer diepgang en snelheid. Of Odgaard in dat profiel past? Die zou daar goed kunnen spelen, ja.'

'En zoals ik hem heb leren kennen in de Eredivisie, kan hij op meerdere posities voorin uit de voeten', kwam Jansen tot een extra pluspunt voor Odgaard. 'Dat maakt hem extra interessant voor een club als AZ. Nu zal moeten blijken of Jens een optie voor ons is of niet.'

Pascal Jansen sprak na de eerste training van het seizoen ook over aanvoerder Owen Wijndal, die in de belangstelling van meerdere clubs staat:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.