Ødegaard heeft mooie woorden over voor 'grootste club ter wereld' Real Madrid

Reacties

Martin Ødegaard kijkt met een warm gevoel terug op zijn periode bij Real Madrid. De Noor speelde in totaal maar negen duels voor de Koninklijke, maar heeft geen seconde spijt van zijn keuze voor Real.

Ødegaard heeft mooie woorden over voor 'grootste club ter wereld' Real Madrid
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
0 - 1
Spanje
Spanje

Op vijftienjarige leeftijd koos toenmalig toptalent van Strømsgodset Ødegaard voor een transfer naar Real Madrid. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor Real Madrid Castilla of op huurbasis voor Heerenveen, Vitesse of Real Sociedad. Bij Arsenal groeide hij alsnog uit tot een van de beste middenvelders van Europa, maar dat heeft hij volgens hem ook zeker te danken aan Real.

'Ik heb een fijne periode gehad bij Real Madrid', blikte de middenvelder terug tijdens de persconferentie in aanloop van het duel tussen Noorwegen en Spanje van zondag. 'Ik kijk daar positief op terug. Ik heb er veel geleerd en ben er volwassen geworden. Als ik niet bij Real Madrid had gespeeld, zou ik nu niet het niveau hebben bereikt dat ik nu heb.'

'Het was een geweldige ervaring', vervolgde Ødegaard. 'Real Madrid is de grootste club ter wereld en de druk is daar enorm. Maar ik moest meer aan spelen toekomen en daarom ben ik vertrokken.' De Noor werd eerst door Arsenal gehuurd van Real en is later voor 35 miljoen euro definitief overgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.