Numancia lost Espanyol af als hekkensluiter

In de onderste regionen van de Primera División deden Osasuna en Real Mallorca in navolging van Espanyol zaterdag goede zaken. Numancia was het kind van de rekening.

Osasuna-Numancia 2-0Het vertrek van trainer Sergio Kresic heeft (nog) niet het gewenste resultaat opgeleverd. Numancia is de nieuwe hekkensluiter na de 2-0 nederlaag tegen concurrent Osasuna en de overwinning van Espanyol op Barcelona. Voor het oplevende Osasuna maakten Jaroslav Plasil en Masoud Shojaei (foto) in de eerste helft het verschil.

Real Mallorca-Racing Santander 1-0In navolging van Osasuna en Espanyol pakte Real Mallorca drie punten in de strijd tegen de degradatie uit de Primera División. De thuisploeg had een dubieuze strafschop enkele minuten voor het einde nodig om de verdiende overwinning binnen te slepen. José Manuel Jurado benutte de penalty. Santander speelde het grootste deel van de tweede heft met een man minder na de rode kaart voor Ezequiel Marcelo Garay.

Recreativo-UD Almería 1-1UD Almería noch Recreativo schoot veel op met de puntendeling. Beide ploegen blijven door het resultaat in de gevarenzone. Almería toonde zich het meest tevreden met het punt aangezien de ploeg van trainer Hugo Sanchéz vanaf de 21ste minuut met een man minder speelde. Scheidsrechter Rodríguez Santiago had Albert Crusat Domene met een rode kaart zwaar gestraft voor een overtreding op Iago Bouzón. Een kwartier voor tijd bracht Alvaro Negrado uit een dubieuze strafschop Almería op gelijke hoogte.