Numancia boekt belangrijke zege in strijd om lijfsbehoud

Onderin de Primera División deden Espanyol, Real Betis Sevilla, Sporting Gijón en Numancia goede zaken in de strijd tegen degradatie. De clubs wonnen alle hun thuiswedstrijd.

Espanyol-Athletic de Bilbao 1-0Na een overtreding van Carlos Gurpegi op Coro mocht Luis García in de 69ste minuut aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder van Espayol faalde niet en schoot de strafschop binnen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Espanyol vier punten voorsprong heeft op de veilige zeventiende plek.

Racing Santander-Real Valladolid 3-2Óscar Serrano zette Racing Santander al in de vierde minuut op 1-0 na een goede dieptepass, maar ruim een kwartie later leidde Real Valladolid met 2-1. Víctor en Henok Goitom scoorden namens de bezoekers. Na een uur spelen zette Jonathan Pereira beide ploegen weer op gelijke hoogte door van dichtbij hard binnen te schieten. Nikola Zigic kopte vijf minuten voor tijd de winnende treffer binnen. Racing heeft hierdoor vijf punten voorsprong op de zeventiende plek.

Real Betis Sevilla-UD Almería 2-0Ook Betis boekte een belangrijke overwinning in de kelder van de Primera División. Mark González opende na vier minuten de score door bij de tweede paal hard binnen te koppen en in de 65ste minuut besliste Arzu de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub met een hard schot in de kruising. De ploeg uit Sevilla heeft nu drie punten meer dan de nummer zeventien.

Sporting Gijón-Málaga 2-1Gerard kopte uit een hoekschop de eerste treffer binnen in de 24ste minuut, waardoor Sporting de leiding nam. Nog voor rust zorgde Weligton eveneens koppend voor de gelijkmaker, maar de thuisclub won de wedstrijd uiteindelijk nog wel. Hélder Rosario passeerde, weer met een kopbal, zijn eigen doelman. Sporting komt hierdoor op gelijke hoogte met Osasuna, ook al is het doelsaldo minder.

Numancia-Recreativo 1-0Het duel tussen de nummer twintig en negentien van de Primera División werd gewonnen door de hekkensluiter. José Barkero was de gevierde man aan de kant van Numancia, de middenvelder benutte een strafschop. Door de zege stijgt Numancia naar de negentiende plaats en sluit Recreativo de lijst.