Norwich City zadelt Krul op met geduchte concurrent

Reacties

Ralf Fährmann speelt het komende seizoen voor Norwich City. De Duitse sluitpost wordt voor één seizoen gehuurd van Schalke 04. Bij de Engelse promovendus wordt hij de concurrent van Tim Krul.

Norwich City zadelt Krul op met geduchte concurrent

Het is nog onduidelijk of de dertigjarige Duitser als eerste doelman is gehaald. Krul krijgt er in ieder geval wel een geduchte concurrent bij. Fährmann was immers jarenlang vaste keus bij Schalke 04, maar werd afgelopen seizoen voorbijgestreefd door de jonge Alexander Nübel. Daarnaast was Fährmann enige tijd aanvoerder van Die Königsblauen.

Afgelopen seizoen promoveerde Norwich City naar de Premier League. The Canaries werden overtuigend kampioen van het Championship. Krul stond in alle competitiewedstrijden onder de lat, maar of dat een treetje hoger ook zo zal zijn, is met de komst van Fährmann een stuk onzekerder.

Krul beschikt in ieder geval over veel ervaring in de Premier League. Op het hoogste Engelse niveau stond de 31-jarige Hagenaar liefst 157 wedstrijden onder de lat, alle als doelman van Newcastle United. Daarnaast speelde Krul in Engeland nog voor Carlisle United en Brighton & Hove Albion.

Voor de verhuur van Fährmann heeft Schalke overigens eerst het contract van de doelman verlengd, tot medio 2023. 'Deze contractverlenging bevestigt het vertrouwen dat wij al lange tijd in hem hebben', zegt technisch directeur Jochen Schneider. 'Ralf is een belangrijk deel van Schalke en een rolmodel. Het zal daarom vreemd zijn om hem in een ander shirt te zien spelen, maar we wensen hem een succesvol Premier League-seizoen toe en kijken al uit naar zijn terugkeer in 2020.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.