Titel Norwich maakt droomseizoen voor Krul compleet

Reacties

Norwich City heeft na een ticket naar de Premier League ook de titel gepakt in het Championship. De stuntploeg stelde met Tim Krul onder de lat de titel veilig op bezoek bij Aston Villa.

Titel Norwich maakt droomseizoen voor Krul compleet
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Norwich City
Norwich City

Norwich stelde vorig weekend al promotie veilig door in eigen huis te winnen van Blackburn Rovers. Ook nummer twee Sheffield United was na de vorige speelronde al zeker van een startbewijs voor de Premier League, na het veelbesproken puntenverlies van Leeds United in een meer dan tumultueuze wedstrijd tegen Aston Villa. Leeds gaf een doelpunt weg ter compensatie van een dubieuze goal van Mateusz Klich.

Het verschil tussen Norwich en Sheffield United was voorafgaand aan de laatste speelronde drie punten. Door een vroege goal van Teemu Pukki leek het geen moment echt spannend te worden. De Fin maakte in de zesde minuut al zijn 29ste competitiegoal van het seizoen. De Speler van het Seizoen in het Championship scoorde van dichtbij uit een voorzet vanaf links.

Aston Villa deed snel wat terug via Jonathan Kodjia, die raak schoot uit een vrije trap van Conor Hourihane. Voor de thuisploeg was het een mooie opsteker op weg naar de play-offs om promotie. De club van Anwar El Ghazi, reserve tegen Norwich, was al zeker van deelname daaraan.

Bij Norwich groeide het besef dat het kampioenschap ondanks de gelijke stand wel erg dichtbij was, ook door de moeilijkheden bij concurrent Sheffield United in de uitwedstrijd tegen Stoke City. Mario Vrancic maakte vlak voor tijd een einde aan de onzekerheid door de koploper op een 1-2 voorsprong te zetten in Birmingham. Zo eindigde Norwich het seizoen van het kampioenschap met een zege. De voorsprong op Sheffield United groeide zelfs op de laatste speeldag, want The Blades kwamen bij Stoke niet verder dan 2-2.

Lees hieronder een achtergrondverhaal over het succes van stuntclub Norwich City. Krul is er al het hele seizoen basisspeler na transfervrij te zijn opgepikt bij Brighton & Hove Albion. De 31-jarige goalie begint volgend seizoen aan zijn derde avontuur in de Premier League.

Play-offs

Door te winnen van West Bromwich Albion heeft het Derby County van manager Frank Lampard zich geplaatst voor de play-offs om promotie. Het treft daarin Leeds United, wat zorgt voor een Spy Gate-derby. West Bromwich speelt als nummer vier tegen nummer vijf Aston Villa. De winnaars van de halve finales treffen elkaar op Wembley voor de strijd om het laatste gouden ticket naar de Premier League.

Championship

Stand Championship 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Norwich City
46
27
13
6
93-57
+36
94
2
Sheffield United
46
26
11
9
78-41
+37
89
3
Leeds United
46
25
8
13
73-50
+23
83
4
West Bromwich Albion
46
23
11
12
87-62
+25
80
5
Aston Villa
46
20
16
10
82-61
+21
76
6
Derby County
46
20
14
12
69-54
+15
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.