Norwich City maakt diepe indruk met filmpje over mentale problemen

Reacties

Met het letten op de mentale gezondheid van een ander kun jij het verschil maken, ook op de tribunes. Dat is de boodschap die Norwich City in een krachtig filmpje overbrengt op World Mental Health Day.

Norwich City maakt diepe indruk met filmpje over mentale problemen
© Norwich City

Het filmpje dat dinsdag gedeeld is door de Championship-club, is massaal opgepikt. Op fraaie wijze wordt getoond dat een gezichtsuitdrukking niet altijd alleszeggend is en dat een houding misleidend kan zijn. Op het filmpje zijn twee voetbalsupporters te zien die samen hoogte- en dieptepunten beleven. De ene is teruggetrokken, de ander is juist uitbundig en toont zijn enthousiasme. Het is wel de tweede supporter die uiteindelijk wegvalt. Dat brengt de club in beeld door de supporter een sjaaltje van The Canaries over het stoeltje van zijn weggevallen voetbalvriend te laten hangen.

Norwich sluit het filmpje af met de volgende tekst: 'Soms is het duidelijk wanneer iemand het moeilijk heeft. Maar soms zijn de signalen veel lastiger op te merken. Let op de mensen om je heen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Veel Engelse profclubs hebben aandacht besteed aan World Mental Health Day. De aandacht voor mentale problemen bij – met name – mannen is in de laatste jaren toegenomen in de Engelse voetbalwereld. De hoop is dat taboes doorbroken worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.