Noorwegen zonder talentvolle middenvelder tegen Oranje

Noorwegen treedt zonder Per Cilna Skjelbred aan tegen Nederland. De talentvolle middenvelder van Rosenborg BK raakte zondag geblesseerd in het competitieduel met SFK Lyn.

Noorwegen zonder talentvolle middenvelder tegen Oranje

Skjelbred verdraaide in de 28ste minuut zijn linkerknie en liet zich direct vervangen. 'Dit is het slechtste dat mij op dit moment kon overkomen. Het is uitgesloten dat ik kan spelen tegen Schotland en Nederland', treurde de 21-jarige international.

Volgens clubarts Ketil Hosen zal Skjelbred vier tot zes weken nodig hebben om te herstellen van de kwetsuur aan de binnenband van zijn linkerknie. De kans is groot dat hij de gehele groepsfase van het toernooi om de UEFA Cup moet uitzitten.

Skjelbred heeft zesmaal voor Noorwegen gespeeld. Tijdens de drie interlands die hij in 2008 in actie kwam, zette bondscoach Åge Hareide hem telkens in de basis.

Overigens is het twijfelachtig of Steffen Iversen deel uitmaakt van de Noorse selectie. De spits van Rosenborg keek zondag toe vanwege een scheenbeenblessure. Maandag zal de 74-voudig international een onderzoek ondergaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen