Noorse vrouwen gebruiken perschef als dummy, AS Roma in zee met Zorro

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Noorse vrouwen gebruiken perschef als dummy, AS Roma in zee met Zorro

• Frankrijk maakte bij de WK-start indruk tegen Zuid-Korea (4-0). Met name de luchtmacht in de persoon van Wendie Renard bracht Les Bleues succes. Haar twee kopgoals hebben Noorwegen ertoe gebracht in de aanloop naar de onderlinge ontmoeting van woensdag extra hulp in te roepen. De 31-jarige Terje Skeie, die bij Noren normaal gesproken de mediazaken voor zijn rekening neemt, moest maandag zijn trainingspak aandoen als dummy. Tijdens de besloten training nam hij met zijn 1,96 meter de rol aan van Renard (1,87). Bondscoach Martin Sjögren leefde zelfs even met de gedachte Skeie een pruik te geven om het geloofwaardiger te maken.

• AS Roma heeft met Paulo Fonseca een heuse televisieheld aangetrokken, zo merkt ook de UEFA op. Want er werd fijntjes in herinnering gebracht hoe de Portugees in 2017 een persconferentie als trainer van Shakhtar Donetsk als Zorro deed, inclusief cape en masker. Fonseca hield woord na een belofte aan journalisten.

• De 32-jarige Dries Mertens blijft Napoli nog minimaal een jaar trouw, maar wat te doen in de herfst van de carrière met allerlei aanlokkelijke aanbiedingen? Zijn vrouw Kat Kerkhofs beperkt de mogelijkheden. 'Ik kan mij niet inbeelden dat we in China gelukkig zouden zijn. En dan is één jaar lang. Het kan ook veel kapotmaken. Zeg nooit nooit, en ik heb niks tegen de mensen die wél voor dat avontuur kiezen, maar voorlopig win ik de discussies', zegt ze in Humo. 'Daarbij: neem mij mee naar Saudi-Arabië - waar ik het uit ethische bezwaren al moeilijk mee zou hebben - en ik vlieg meteen de bak in. Ik zou gegarandeerd nietsvermoedend buitenkomen met blote schouders en een cocktail: écht iets voor mij.'

'Ik had een verschil van mening met hem, zoals wel vaker voorkomt. Alleen als het met Neymar gebeurt, komt het meestal in de pers.'
Julian Draxler bagatelliseert het  opstootje met Neymar in de kleedkamer van Paris Saint-Germain na afloop van het verloren competitieduel met Montpellier, waarover Le Parisien eerder dit jaar berichtte. 'Als je een andere mening hebt, moet je dat zeggen, wie er ook tegenover je staat. Hij was zuur, ik was zuur, van het ene woord kwam het andere, maar daarna was de kwestie ook snel weer vergeten. Niks wilds eigenlijk, maar het toont aan dat we mentaal behoorlijk aangeslagen waren.' (Sport1)

'Ik zag het op Twitter'
• Lars Veldwijk kreeg op bijzondere wijze te horen dat hij met Zuid-Afrika gaat deelnemen aan het toernooi om de Afrika Cup. In plaats van dat bondscoach Stuart Baxter het de spits van Sparta Rotterdam persoonlijk vertelde, kwam het nieuws hem ter ore via social media nadat de 65-jarige Schot een persconferentie had gegeven. Terwijl Veldwijk met de nationale selectie aanschoof voor de lunch, wist hij dat het seizoen voor hem nog even doorgaat. (FOX Sports)

• Is Trent Alexander-Arnold de Engelsman met de beste voorzet sinds David Beckham? Die vraag kreeg Gareth Southgate over de twintigjarige vleugelverdediger van Liverpool. 'Hij is als speler op zichzelf uniek, maar zijn techniek voor het geven van voorzetten is fantastisch. Hij heeft enorm veel vertrouwen in zijn trap.' Soms wel iets te veel, geeft Southgate toe. 'Bij het nemen van corners gaf hij zelfs te veel curve mee aan de bal, maar het is een geweldige kwaliteit om te hebben.'

• Het optreden van Metallica, vanavond in de Johan Cruijff Arena, was voor Ajax genoeg reden met een video van Lasse Schöne te komen. Ook de Deense middenvelder met het imago van een rockster hoort bij The Class of 2019

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Bij PSV vieren ze op deze dinsdag 11 juni de verjaardag van Gastón Pereiro. De Uruguayaanse middenvelder, momenteel in voorbereiding op het toernooi om de Copa América, blaast 24 kaarsjes uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.