Noorse opluchting na cadeautje uit Montenegro: 'We leven nog'

Reacties

Bondscoach Stale Solbakken had zich er al bij neergelegd dat de play-offs het maximaal haalbare waren, maar na de handreiking uit Montenegro heeft Noorwegen - dinsdag tegenstander van Oranje in De Kuip - plaatsing voor het WK toch nog in eigen hand.

Noorse opluchting na cadeautje uit Montenegro: 'We leven nog'
Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Iedereen in Noorwegen dacht na het 0-0 gelijkspel tegen Letland dat het in die laatste wedstrijd alleen nog om de tweede plaats zou gaan in Groep G. De website van de Noorse krant VG stond zaterdagavond al vol met kritische analyses en teleurgestelde gezichten uit het Noorse kamp.

Ook het gezicht van Solbakken stond op onweer nadat zijn ploeg de kansen op een direct WK-ticket leek. De Noorse nationale ploeg wacht sinds het EK 2000 immers al 21 jaar op deelname aan een groot toernooi. 'We zullen moeten omgaan met die kritiek totdat we de play-offs halen. Dit is geen kindersport.'

De bondscoach gaf in zijn reactie na afloop al aan dat zijn ploeg de mouwen zal opstropen en het vuurtje zal opstoken in de wedstrijd tegen Nederland. 'We geven pas op als de scheidsrechter in Nederland heeft afgeblazen. Dan zullen we zien hoe de stand dan is.' Dat zal nu helemaal het geval zijn.

Cadeautje
Zo hard als de klap van het 0-0 gelijkspel tegen Letland was, zo verrassend was de handreiking uit Montenegro. VG spreekt van een cadeautje en signaleert dat Noorwegen bij een overwinning in De Kuip nu alsnog eerste kan eindigen in de poule. 'We leven nog', constateerde Solbakken dan ook.

Noorwegen is bij een zege alleen verzekerd van de eerste plaats, als Turkije punten laat liggen tegen Montenegro. Winnen de Turken ook, dan moeten de Noren met twee goals meer verschil winnen van Oranje. Geen makkelijke opgave, maar een plek in de play-offs is bij een zege sowieso binnen.

Bij VG hebben ze ook meegekregen dat Oranje ervan langs krijgt na de ineenstorting tegen Montenegro. De krant citeert Virgil van Dijk, Memphis Depay en Louis van Gaal in hun interviews na afloop bij de NOS en vindt het opvallend dat de bondscoach diverse sterren voortijdig naar de kant haalde.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.