Noord-Koreaanse ploeg onderging publieke tuchtiging

Op 25 juni was het WK afgelopen voor Noord-Korea. Na de nederlagen tegen Brazilië (2-1), Portugal (7-0) en Ivoorkust (3-0) heeft de selectie, is nu naar buiten gekomen, een publieke tuchtiging gekregen.

Noord-Koreaanse ploeg onderging publieke tuchtiging

De straf volgde op 2 juli, drie dagen nadat het team huiswaarts was gekeerd. Zonder de geboren Japanners Tae-Se Jong en Young-Hak Ahn werd de ploeg ontboden in het People's Palace of Culture waar een publiek van vierhonderd mensen wachtte. Onder hen waren de minister van Sport - Myong-Chol Pak - sporters uit andere disciplines en studenten van de sportacademie.

Tijdens de tuchtiging, gepresenteerd door voetbalverslaggever Dong-Kyu Ri, werden de spelers stuk voor stuk onverbiddelijk op hun fouten gewezen. Aan het einde van de sessie waren de spelers verplicht om publiekelijk hun coach Jong-Hun Kim te bekritiseren. De geruchten gaan dat de bondscoach na de bijeenkomst te arbeid is gesteld op een werkplaats in Pyongyang.

Media in Zuid-Korea, de gezworen vijand van de republiek Noord-Korea, schrijven dat de 7-0 oorwassing tegen Portugal de schuld van Jong-Il Kim was. De grote leider van Noord-Korea eiste onverantwoorde aanvallende risico's van Jong-Hun Kim omdat de verdedigende strategie tegen Brazilië niet Noord-Korea-waardig
zou zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen