Noord-Koreanen koesteren mysterieuze status

Noord-Korea is de grootste onbekende in het deelnemersveld van het WK in Zuid-Afrika. Ook bij aankomst in Zuid-Afrika stelt de ploeg alles in het werk om de mysterieuze status intact te houden.

Noord-Koreanen koesteren mysterieuze status

Waar bij de eerste training van deelnemers aan de eindronde het publiek en pers van harte welkom is, bleef het Makhulong Stadion, iets buiten Johannesburg maandag een onneembare vesting voor geïnteresseerden.

'Het wordt een zeer besloten training, dus blijft u alstublieft weg uit het stadion', liet een woordvoerder van de Noord-Koreanen weten. De woordvoerder liet tevens weten dat de training van dinsdag wellicht toegankelijk zal zijn voor persmedewerkers, maar dat de kans om de spelers of coaches te spreken nihil is.

De Noord-Koreanen zullen een gigantische stunt moeten uithalen om de volgende ronde te halen. De ploeg van Jong-Hun Kim moet in de poulefase afrekenen met Brazilië, Ivoorkust en Portugal. Bij de vorige - en enige - deelname aan een WK-eindronde schakelde de ploeg in 1966 Italië uit. In de tweede ronde moest het zijn meerdere erkennen in Portugal. Na een 3-0 voorsprong ging het met 5-3 onderuit, mede door vier treffers van een ontketende Eusebio.

Bekijk hier al onze video's