Noodgedwongen wissel wordt gouden wissel: De Graafschap wint weer

De Graafschap heeft zondagmiddag op bezoek bij MVV Maastricht de volgende drie punten van het seizoen gepakt. De club uit Doetinchem kwam terug van een achterstand door een speler die koud in het veld stond.

MVV Maastricht
1 - 2
De Graafschap

Voor De Graafschap was het zijn derde overwinning op rij, terwijl MVV juist voor de derde keer op rij onderuitging. Een gouden wissel van Jan Vreman bleek de opmaat naar de zege voor de formatie uit Doetinchem. Donny Warmerdam was voor de geblesseerde Giovanni Büttner in het veld gekomen en maakte binnen twee minuten al de 1-1. Hij maakte gelijk, nadat Tunahan Tasçi in de 27ste minuut voor de 1-0 had gezorgd. De winst voor De Graafschap kwam er uiteindelijk via Jan Lammers, die kort in de tweede helft raak kopte na een corner.

Roda JC Kerkrade
4 - 1
FC Den Bosch

Roda JC kent een spetterende seizoenstart en begon ook tegen Den Bosch voortvarend. Sami Ouaissa en Wesley Spieringhs leverden waarschuwingsschoten. Vlak voor rust was het vervolgens raak. Maximilian Schmid schoot binnen op aangeven van Boyd Reith: 1-0. Tien minuten na rust kwam Den Bosch met tien man te staan nadat Jaron Vicario rood kreeg voor een stevige charge op Spieringhs. Enrique Peña Zauner, Lennerd Daneels en Metehan Güçlü maakten een einde aan de spanning. Door een eigen doelpunt van Matisse Didden werd het uiteindelijk 4-1. Roda staat nu vier punten los aan kop van de KKD.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het lukte VVV-Venlo vrijdag niet om in het spoor van provinciegenoot Roda te blijven. Jong PSV ging maandag nog hard onderuit tegen FC Groningen, maar kwam vier dagen later een stuk beter voor de dag. Beide ploegen kregen kansen, maar kwamen niet tot een doelpunt. VVV houdt evengoed de tweede plaats in handen.

Jong FC Utrecht
3 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Ook SC Cambuur wist namelijk niet te winnen, op bezoek bij reuzendoder Jong FC Utrecht. De talenten uit de Domstad behaalden eerder al knappe resultaten tegen Roda JC en FC Groningen en namen ook tegen Cambuur tot twee keer toe de leiding via Mees Rijks en een prachtige goal van Tobias Augustinus-Jensen. Door treffers van Milan Smit en Youns El Hilali leken de Leeuwarders nog een punt te pakken, maar in de slotminuten sloeg Jong Utrecht nog één keer toe via Rafik El Arguioui.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Na de nederlagen tegen Roda JC en VVV kon NAC Breda vrijdag wel weer een succesje gebruiken, maar een mooi Avondje NAC werd het niet voor het thuispubliek. De start was nog mooi voor de gastheren, aangezien Jeff Hardeveld de bal binnen drie minuten al in eigen doel werkte. Net als een paar maanden geleden in de play-offs ging FC Emmen er echter met de winst vandoor. Jari Vlak, Joey Konings en Rui Mendes bezorgden de bezoekers een knappe uitzege en een flinke sprong op de ranglijst.

ADO Den Haag
1 - 1
Telstar
Telstar

Met een klassieke spitsengoal leek Henk Veerman ADO Den Haag een prettige avond te bezorgen. De spits opende na een klein half uur de score, maar de thuisploeg verzuimde daarna door te drukken. Telstar profiteerde daar dankbaar van. Na een knappe actie van Zakaria Eddahchouri schoof Mees Keendorp vroeg in de tweede helft de 1-1 binnen. Telstar trok dat resultaat over de streep en haalde daarmee pas het eerste punt van dit seizoen binnen.