Nog nooit scoorde een Nederlandse club zo vaak in een Europese campagne

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond een Europees record van Ajax overgenomen. De Rotterdammers maakten in totaal 37 doelpunten in de huidige Europese campagne, nooit eerder maakte een Nederlandse club zoveel doelpunten in één Europees seizoen.

Nog nooit scoorde een Nederlandse club zo vaak in een Europese campagne
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 3
Slavia Praag
Slavia Praag

De gelijkmaker van Marcos Senesi tegen Slavia Praag (2-2, eindstand 3-3) zorgde ervoor dat Feyenoord definitief over de productie van Ajax in het seizoen 2018/19 heenging. De Amsterdammers bereikten drie jaar geleden in een uiterst productief seizoen (35 goals) bijna de finale van de Champions League.

Daarin ligt ook meteen de nuance van het nieuwe record van Feyenoord. De huidige nummer drie van de Eredivisie acteert dit seizoen natuurlijk op een heel ander niveau dan Ajax drie jaar geleden. Desalniettemin zette Feyenoord een knappe prestatie neer. Inmiddels staat de teller op 37 doelpunten, met de returnwedstrijd tegen Slavia Praag in het vooruitzicht.

Feyenoord maakte dit seizoen in twee verschillende wedstrijden vijf doelpunten. Richting de groepsfase van de Conference League werd IF Elfsborg met 5-0 opzij gezet in de eerste play-offwedstrijd, in de achtste finale van het toernooi was de defensie van Partizan Belgrado geen partij voor de Rotterdammers (5-2). Slechts tweemaal dit seizoen kwam Feyenoord niet tot scoren in een Europees duel: de eerste Europese wedstrijd van de club eindigde in 0-0 tegen FC Drita, dat was ook de uitslag van de eerste groepswedstrijd van het seizoen tegen Maccabi Haifa.

Luis Sinisterra is overigens de Europese topscorer van Feyenoord, met liefst negen doelpunten. Zijn genomineerde openingstreffer tegen Slavia Praag was zijn vierde goal in het hoofdtoernooi, in de voorrondes had de Colombiaan al vijfmaal gescoord.

Speler Goals
Luis Sinisterra 9
Cyriel Dessers 6
Guus Til 6
Alireza Jahanbakhsh 4
Bryan Linssen 4
Orkun Kökçü 2
Reiss Nelson 2
Jens Toornstra 2
Lutsharel Geertruida 1
Marcos Senesi 1
Totaal 37
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.