Nkunku verdedigt landgenoot die hem WK-droom ontnam

Reacties

Christopher Nkunku is een van de spelers die richting het WK afhaakte met een blessure, zijn kwetsuur werd veroorzaakt door een landgenoot. Tijdens een training ging het mis in een duel met Eduardo Camavinga, die vervolgens het mikpunt was van felle kritiek. Nkunku neemt zijn landgenoot in bescherming.

Nkunku verdedigt landgenoot die hem WK-droom ontnam
© Pro Shots

De sterspeler van RB Leipzig had zijn eerste minuten kunnen maken op een eindtoernooi, maar zijn winterstop zal dus in het teken van revalideren staan. Op social media was de kritiek op Camavinga niet mals, hoewel het om een simpel duel leek te gaan waarin Nkunku op ongelukkige wijze geblesseerd raakte.

'Denemarken zou zomaar eens boven Frankrijk kunnen eindigen'

Nkunku bevestigde woensdagavond dat hij is weggevallen en nam het in dat statement op voor Camavinga. 'Het is nu tijd om hard te werken, met maar één doel: sterker terugkeren. Ik denk aan mijn landgenoot Eduardo Camavinga, die ten onrechte haat op zich krijgt gericht. Het WK moet een moment van saamhorigheid zijn, niet van verdeling.'

Met Randal Kolo Muani heeft bondscoach Didier Deschamps al een vervanger opgeroepen, Nkunku zal moeten toekijken hoe de Fransen het in de groepsfase opnemen tegen Australië, Denemarken en Tunesië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.