Nijland wil voorzitter KNVB worden: 'Ik stel me graag kandidaat'

Reacties

Hans Nijland gaat zich kandidaat stellen voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen wordt daarmee mogelijk de tegenkandidaat van Frank Paauw, die eerder werd voorgedragen.

Nijland wil voorzitter KNVB worden: 'Ik stel me graag kandidaat'
© Pro Shots

Nijland werd niet benaderd door de selectiecommissie van de KNVB. Als hij vooraf tien van de zestig stemmen die prof- en amateurclubs kunnen uitbrengen in de bondsvergadering verzamelt, kan hij toch meedingen. In dat geval zou de voormalig algemeen directeur van FC Groningen de tegenkandidaat worden van Paauw.

Paauw werd eerder door het bondsbestuur voorgedragen als opvolger van Just Spee. Dat zorgde in de voetbalwereld voor een hoop kritiek, omdat de Amsterdamse hoofdcommissaris van de politie zich in het verleden meermaals negatief uitliet over voetbalsupporters. Nu aast ook Nijland op de functie van bondsvoorzitter.

Nijland was tussen 1996 en 2019 de algemeen directeur van FC Groningen. Hij is voorgedragen door het supporterscollectief Nederland. Nijland wil de opvolger worden van Spee, die zijn taken om gezondheidsredenen heeft neergelegd. Zijn taken worden op dit moment waargenomen door directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen en directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.

'Ik heb niet gesolliciteerd', aldus Nijland. 'Maar ben benaderd door het supporterscollectief. Ik heb 25 jaar ervaring als bestuurder, bij zowel de profs als de amateurs. Dus waarom niet? Ik stel me graag kandidaat.' Het is de bedoeling dat de opvolger van Spee per 1 juni 2024 in dienst treedt bij de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.