Nijhuis over vermeende overtreding voor Ajax-goal: 'Een normaal duel'

Reacties

Bas Nijhuis vindt niet dat hij met zijn team in de fout is gegaan in de aanloop naar de 5-0 van Ajax tegen NEC. De scheidsrechter verscheen na afloop van het duel voor de camera, om de actie van Ajax-verdediger Noussair Mazraoui ten opzichte van NEC'er Souffian El Karouani nog eens terug te kijken.

Nijhuis over vermeende overtreding voor Ajax-goal: 'Een normaal duel'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Laatstgenoemde kreeg in de 38ste minuut een flinke tik in duel met Mazraoui. De Ajacied was het eerste bij de bal en speelde de bal ook, maar raakte in het duel vervolgens met zijn knie de zijkant van het hoofd van zijn tegenstander. Had daar niet gefloten moeten worden? Het spel ging door en Dusan Tadic maakte op aangeven van Steven Berghuis de 5-0. De VAR greep ook niet meer in.

Nijhuis begreep na afloop in eerste instantie niet waarom er een interviewaanvraag was, hij was zich van geen kwaad bewust. 'Ik was verbaasd dat ik voor de camera moest komen', zei hij bij ESPN, waarna hij vertelde over het moment. 'Ik sta in het veld en zie een speler van Ajax inkomen die de bal wegspeelt en daarna is er een botsing met een speler van NEC. Zo zie ik dat op het veld, dus ik laat doorgaan. En mijn VAR ziet eigenlijk hetzelfde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De scheidsrechter bekeek daarna tijdens het interview de beelden nog eens en veranderde niet van mening: 'Kijk, hier zie je de bal komen. En hier komt hij, hij speelt de bal en daarna komt hij in contact met de speler. Voor mij is dit gewoon een normaal duel, hoor. Dit is gewoon de bal spelen. Een hoofdblessure? Ja, dat kan. Hij komt er tegenaan en dan kun je het spel stilleggen. Heel veel mensen kunnen dat een overtreding vinden, maar als ik dat beeld zo zie, dan vind ik het een normaal duel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.