Nijhuis krijgt voorlopig het vertrouwen bij FC Utrecht

Reacties

Thijmen Nijhuis is voorlopig eerste doelman bij FC Utrecht. De 22-jarige keeper uit Wierden speelde de laatste twee duels, bij afwezigheid van eerste doelman Maarten Paes. Trainer John van den Brom kiest er voorlopig voor om de talentvolle Nijhuis te laten staan.

Nijhuis krijgt voorlopig het vertrouwen bij FC Utrecht
© Pro Shots

Paes liep kort voor de vorige interlandperiode een Covid-19 besmetting op. Als gevolg daarvan keepte Nijhuis tegen FC Groningen (0-0) en FC Twente (2-1). De jonge doelman maakt een dermate sterke indruk, dat hij voorlopig onder de lat blijft staan.

FC Utrecht begon het seizoen met drie talentvolle doelmannen, die allemaal meer dan eens bij de (voor)selectie van Jong Oranje zaten. Naast Nijhuis en Paes beschikt de club ook nog over Fabian de Keijzer, die momenteel geblesseerd is.

De 22-jarige Paes begon het seizoen als eerste doelman. Vorig jaar won hij de concurrentiestrijd van David Jensen. Vervolgens raakte de Nijmegenaar echter geblesseerd en dus maakte PSV-huurling Jeroen Zoet het seizoen af.

Paes keepte de eerste drie wedstrijden van het seizoen, waarin hij drie tegentreffers moest slikken. Nijhuis krijgt voorlopig het vertrouwen, te beginnen vanavond in Dordrecht als FC Utrecht aan het bekertoernooi begint.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
2 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.