Nigeriaanse bond wil breken met bondscoach: 'Maar hebben geen geld'

Reacties

De Nigeriaanse bond NFF wil bondscoach José Peseiro de laan uitsturen, maar ontbeert de liquide middelen om de afkoopsom te betalen. Dat zegt een zeer transparant bestuurslid van de NFF na het 1-1 gelijkspel tegen Zimbabwe van afgelopen weekeinde in de WK-kwalificatie.

Nigeriaanse bond wil breken met bondscoach: 'Maar hebben geen geld'
© Pro Shots
Zimbabwe
Zimbabwe
1 - 1
Nigeria
Nigeria

'De mensen van het ministerie van Sport hebben Peseiro aangesteld en het was de bedoeling dat zij het salaris voor hun rekening zouden nemen. Momenteel is er alleen nog niets betaald. Als we nu hem gaan ontslaan, wie legt dan de afkoopsom op tafel? We moeten zijn verbintenis respecteren', aldus de zeer openhartige Nse Essien van de NFF in gesprek met Nigeriaanse media.

Nigeria speelde eerder met 1-1 gelijk tegen Lesotho en is dus stroef begonnen aan de weg naar het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De fans van de Super Eagles eisen het vertrek van de bondscoach. 'Als we het geld hadden gehad, zouden we breken met hem. We zijn niet blij', zo geeft Essien de supporters gelijk.

Nigeria neemt begin volgend jaar deel aan het toernooi om de Afrika Cup. In Groep A zijn Ivoorkust, Equatoriaal Guinea en Guinee-Bissau de opponenten.

Peseiro is sinds mei 2022 actief bij de Super Eagles, die in 1994, 1998, 2002, 2010, 2014 en 2018 deelnamen aan de mondiale eindronde. De 63-jarige Portugees was eerder bondscoach van Saoedi-Arabië en Venezuela en werkte in clubverband als hoofdtrainer van onder meer Sporting Portugal en FC Porto. In het seizoen 2003/04 fungeerde hij als assistent van Carlos Queiroz bij Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.