Nigeria wint van Kameroen en stuurt bankzitter Onana terug naar Man Utd

Nigeria heeft zaterdagavond in de achtste finale van de Afrika Cup afgerekend met Kameroen. Dat houdt in dat Erik ten Hag zijn doelman André Onana spoedig weer in de armen kan sluiten bij Manchester United. Nigeria treft in de kwartfinale Angola.

Nigeria
Nigeria
2 - 0
Kameroen
Kameroen

Bij Kameroen begon Onana opnieuw op de reservebank. Net als in de wedstrijd tegen Gambia kreeg Fabrice Ondoa de voorkeur boven de doelman van Manchester United. Bij Nigeria stonden voormalig speler van FC Groningen en FC Dordrecht William Troost-Ekong en ex-Ajacied Calvin Bassey in de basis. Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag) en Ahmed Musa (Ex-VVV-Venlo) zaten op de bank.

De vervanger van Onana, tevens zijn neef, begon zeer ongelukkig aan de wedstrijd. Ondoa bokste een bal voor de voeten van de tegenstander, waarna Nigeria de score al binnen tien minuten opende. Hij werd echter gered door de VAR, die constateerde dat het buitenspel was in aanloop naar de treffer. Tien minuten voor rust kwam Nigeria alsnog op voorsprong.

Oumar Gonzalez kreeg een bal ingegooid, dacht te kunnen draaien, maar werd afgetroefd door een pijlsnelle Victor Osimhen. Hij legde de bal af en Ademola Lookman werkte met wat fortuin de 1-0 binnen. In het vervolg had Kameroen weliswaar het meest de bal, maar de enige echte momenten van gevaar waren voor Nigeria.

Na amper in de problemen te zijn geweest, plaatsten de mannen van José Peseiro zich voor de kwartfinale. Net voor tijd maakte Lookman ook zijn tweede. Hij werkte een goede voorzet van Bassey achter Ondoa. In de kwartfinale neemt Nigeria het op tegen Angola, dat zaterdag Namibië versloeg. Dat duel vindt plaats op 2 februari om 18.00 uur.