Angola evenaart ondanks valse start beste prestatie ooit op Afrika Cup

Angola is zaterdag als eerste land doorgedrongen tot de laatste acht op het toernooi om de Afrika Cup in Ivoorkust. De equipe van bondscoach Pedro Gonçalves won ondanks een valse start van Namibië.

Angola
Angola
3 - 0
Namibië
Namibië

Voor Angola dreigde het een lastige avond te worden toen doelman Adilson Cipriano da Cruz - beter bekend als Neblu - al na zeventien minuten moest inrukken met een rode kaart wegens hands buiten het strafschopgebied.

Namibië deed weinig met het numerieke voordeel en incasseerde na 38 minuten zelfs een goal. Gelson Dala tikte eenvoudig raak na een vloeiende aanval. Door een tweede gele kaart en dus rood voor verdediger Lubeni Haukongo verdween het numerieke voordeel. Via Dala werd het nog voor rust 2-0. Deze keer kopte de aanvaller raak uit een vrije trap.

Namibië was bezig aan een verloren wedstrijd en slikte in minuut 66 zelfs een derde treffer: Mabululu vond fraai het doel na een counter.

Voor Angola betekent de kwartfinaleplaats een evenaring van de beste prestatie ooit op de Afrika Cup. Eerder strandde de ploeg in dit stadium tijdens de edities van 2008 en 2010. Vrijdag duelleert Angola met Nigeria of Kameroen.