Nieuwe tegenvaller: Excelsior vreest einde seizoen voor Driouech

Reacties

De kans is groot dat Couhaib Driouech niet meer in actie zal komen dit seizoen. De vleugelaanvaller van Excelsior viel dinsdag tegen PSV al snel uit met een hamstringblessure. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de Marokkaan enige weken niet inzetbaar is.

Nieuwe tegenvaller: Excelsior vreest einde seizoen voor Driouech
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 1
Excelsior
Excelsior

'Een grote tegenvaller', noemt trainer Marinus Dijkhuizen de nieuwe absentie van een van zijn beste spelers. Driouech kampte dit seizoen al vaker met hamstringklachten, maar de nieuwe kwetsuur staat daar los van. Dijkhuizen: 'Het is nu zijn andere hamstring. Hij heeft een moeizame periode gehad na de afgeketste transfer naar PSV, maar we hebben geen risico genomen. Hij had geen last.'

De trainer vreest dat Driouech in de resterende competitieduels niet meer inzetbaar zal zijn, maar Driouech zelf hoopt nog tijdig fit te raken om voor Excelsior in het slot van het seizoen nog van waarde te kunnen zijn. Mochten de Rotterdammers de play-offs moeten spelen dan is de aanwezigheid van Driouech zeer welkom. Excelsior staat momenteel zestiende en speelt komende zaterdag uit bij PEC Zwolle en volgende week vrijdag thuis tegen Volendam.

Wat de blessure voor de toekomst van Driouech betekent, is nog onduidelijk. Zoals bekend is hij – nadat de transfer naar PSV geen doorgang vond – met Excelsior overeengekomen dat hij komende zomer een transfer mag maken. Of er clubs zijn afgehaakt vanwege zijn mindere tweede seizoenshelft en zijn blessuregevoeligheid is vooralsnog niet bekend. Na dit seizoen wacht voor Driouech deelname aan de Olympische Spelen met de Marokkaanse ploeg. Ook dat wordt een race tegen de klok.

Voor Excelsior is het gemis van de buitenspeler een nieuwe forse tegenslag. De Kralingers hebben een vrije val op de ranglijst gemaakt en missen tegen PEC Zwolle naast Driouech ook de basisspelers Kik Pierie, Arthur Zagre en Troy Parrott. Redouan El Yaakoubi zit na een aantal weken afwezigheid wel weer bij de selectie. 'Ik hoop met name dat een aantal jongens volgende week definitief gaat aansluiten', sprak Dijkhuizen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer C. Driouech
Meer over C. Driouech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.