Nieuwe taak voor Veltman, schoenenruzie Chelsea

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuwe taak voor Veltman, schoenenruzie Chelsea

• De geblesseerde Joël Veltman ontbrak vrijdagavond bij Ajax, dat met 2-0 won van FC Groningen. De verdediger kon zich desondanks nuttig maken, aangezien de club een nieuwe functie voor hem had gevonden. Veltman mocht Magnus Carlsen, de wereldkampioen schaken die in Amsterdam op bezoek was, entertainen. Zo te zien lukte dat heel aardig.

• Een schoenenruzie bij Chelsea! Niet over wie de meest kleurrijke voetbalschoenen draagt of wie de nieuwste modellen van Nike of Adidas krijgt, maar een discussie over 'gewone' schoenen. John Terry vraagt zijn volgers op Instagram wie de mooiste stappers heeft: hij of Filipe Luis. Onze bescheiden mening? Gezien het salaris van beide heren zien de schoenen van Terry er toch net wat representatiever uit.

• Natuurlijk, voormalig VVV'er Keisuke Honda bezorgde Japan vrijdag de winst in het Azië Cup-duel met Irak (1-0). Maar deze had er ook best in gemogen...

De naam FC Oss is veel supporters in Brabant een doorn in het oog. De club heet sinds een aantal jaren zo, maar voor de échte fans is het nog 'gewoon' TOP Oss. Toen de club het rugsponsorschap besloot te veilen, aarzelde de harde kern dan ook geen moment. Zij mengden zich direct in de strijd om alsnog de naam TOP Oss terug op het tenue te krijgen. En met succes. Het bedrag is zelfs nog hoger uitgevallen dan in onderstaande tweet: de supporters betalen zesduizend euro.

Zit er misschien een opmerkelijke interlandcarrière aan te komen voor FC Den Bosch-middenvelder Benjamin van den Broek? Hij maakt op Twitter bekend dat hij eindelijk de Nieuw-Zeelandse nationaliteit heeft gekregen. Zijn moeder beschikt al over een paspoort van dat land, vandaar dat dat mogelijk is. Het feit dat hij PEC Zwolle-speler en 'landgenoot' Ryan Thomas in de tweet noemt zou kunnen impliceren dat Van den Broek dat ook heeft gedaan om sportieve redenen.

• PSV is gewaarschuwd. Het treft in de Europa League namelijk het Russische Zenit Sint-Petersburg, dat vrijdag even ongenadig hard besloot uit te halen tegen Malia, een opleidingsteam uit Qatar. Bij 18-0 vonden de Russen het mooi geweest.

'De training is zwaarder dan een wedstrijd in de Bundesliga'
Thomas Müller doet een opvallende uitspraak. De aanvallende middenvelder van Bayern München is van mening dat de trainingen onder leiding van Pep Guardiola intensiever zijn dan een wedstrijd in de Duitse competitie. Dat verklaart direct de huidige stand. Bayern is na veertien zeges en drie remises koploper met elf punten voorsprong op achtervolger VfL Wolfsburg.

Rio Ferdinand adviseert manager Louis van Gaal. De voormalige verdediger van Manchester United zou het wel weten als hij over het transferbeleid ging. De boomlange Engelsman zou Diego Godín van Atlético Madrid naar Old Trafford halen.

• Wat is de diameter van het kapsel van Manchester United-middenvelder Marouane Fellaini? Phil Jones en Marcos Rojo zoeken het voor u uit.

Fernando Morientes keert terug op de Spaanse velden. De voormalige wereldspits van onder meer Real Madrid en AS Monaco tekent bij Deportivo Santa Ana. Het is echter de vraag of de 47-voudige international van Spanje te volgen is op televisie....

'PSV is een stap omhoog, voor mij is dit een van de beste clubs in Europa'
François Marquet maakte onlangs de overstap van Standard Luik naar PSV. De verwachtingen van de Belgische middenvelder zijn in ieder geval hooggespannen... (PSV.nl)

'Tijdens mijn laatste volledige wedstrijd waren er nog videobanden, tegenwoordig heb je dvd's'
Simone Pepe speelde donderdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer een volledige wedstrijd. De middenvelder van Juventus speelde laatste drie seizoenen slechts 38 minuten en kampte lange tijd met spierblessures. Een zware periode, die hij na het met 6-1 gewonnen bekerduel met Hellas Verona met een glimlach afsloot. (Juventus TV)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.