Nieuwe Spaanse bondscoach met Ramos in gesprek over interlandloopbaan

Reacties

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje gaat op korte termijn in gesprek met Sergio Ramos (36) over diens toekomst bij de Spaanse nationale ploeg. De verdediger van Paris Saint-Germain was niet van de partij tijdens het WK in Qatar.

Nieuwe Spaanse bondscoach met Ramos in gesprek over interlandloopbaan
© Pro Shots

180-voudig international Ramos kwam niet voor in de plannen van Luis Enrique, die met Spanje op het WK in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Marokko en daarna vertrok als bondscoach bij La Roja. Voormalig wereldkampioen en Europees kampioen Ramos speelde in maart 2021 als invaller tegen Kosovo zijn vooralsnog laatste interland voor Spanje.

Volgens AS zijn bondscoach De la Fuente en Ramos goede bekenden van elkaar door hun gezamenlijke verleden bij Sevilla. De krant schrijft echter dat de geplande ontmoeting niet direct hoeft te betekenen dat de verdediger ook daadwerkelijk terugkeert in de nationale ploeg. Ramos viert over twee maanden zijn 37ste verjaardag.

De la Fuente moet na het afscheid van Sergio Busquets een nieuwe captain aanwijzen bij Spanje. Mocht Ramos voor de EK-kwalificatiereeks aansluiten bij de nationale ploeg, dan zal de band gezien zijn aantal interlands bij hem om de arm worden geschoven. Jordi Alba (91 interlands), Koke (70) en Álvaro Morata (61) volgen in de pikorde. Spanje is voor de EK-kwalificatie ingedeeld bij Schotland, Noorwegen, Georgië en Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.