Nieuwe rugnummers Ajax: promotie voor Gravenberch en Timber

Reacties

Ajax heeft zaterdagochtend de rugnummers voor het komende seizoen bekendgemaakt. Meest opvallend is daarbij de shirts die Jurriën Timber en Ryan Gravenberch zullen dragen.

Nieuwe rugnummers Ajax: promotie voor Gravenberch en Timber
© Pro Shots

De negentienjarige Timber neemt het shirt met nummer 2 over van Perr Schuurs, die op zijn beurt met nummer 3 gaat spelen. Dat was jarenlang in het bezit van de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Joël Veltman. De achttienjarige Gravenberch heeft met nummer 8 eveneens een shirt dat bij de eerste elf zit. Het behoorde de laatste twee jaar toe aan Carel Eiting, maar die heeft nu 22.

Voor Timber en Gravenberch kan hun nieuwe rugnummer worden opgevat als een behoorlijke promotie. Vorig seizoen speelden de verdediger en de middenvelder nog respectievelijk met 41 en 29 op hun rug. Natuurlijk hoeft een laag rugnummer niet altijd te wijzen op een basisplaats. Zo speelt Andre Onana nog altijd met 24 en heeft Maarten Stekelenburg zijn vertrouwde nummer 1 terug.

De miljoenenaankopen Antony en Mohammed Kudus zullen hun eerste seizoen in Amsterdam met 39 en 20 spelen. Het shirt met nummer 6, dat aan de aan Manchester United verkochte Donny van de Beek toebehoorde, heeft nog geen nieuwe eigenaar. Hetzelfde geldt voor nummer 5, dat de laatste jaren om de schouders zat van Kik Pierie, Max Wöber en Davinson Sánchez.

De volledige lijst met rugnummers:

1. Maarten Stekelenburg, 2. Jurriën Timber, 3. Perr Schuurs, 4. Edson Álvarez, 7. David Neres, 8. Ryan Gravenberch, 9. Klaas Jan Huntelaar, 10. Dusan Tadic, 11. Quincy Promes, 12. Noussair Mazraoui, 16. Kjell Scherpen, 17. Daley Blind, 18. Jurgen Ekkelenkamp, 19. Zakaria Labyad, 20. Mohammed Kudus, 21. Lisandro Martínez, 22. Carel Eiting, 23. Lassina Traoré, 24. Andre Onana, 27. Noa Lang, 28. Sergiño Dest, 31. Nicolas Tagliafico, 33. Dominik Kotarski, 39. Antony
Ajax, de verkoopkoning van Europa: 'Ruim 300 miljoen in een jaar tijd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.