Nieuwe mijlpaal lonkt voor recordbreker Sergio Ramos

Reacties

Er lonkt maar weer eens een nieuwe mijlpaal voor Sergio Ramos. Als de aanvoerder van de Spaanse ploeg deze week in actie komt tegen Roemenië en Faeröer belandt hij in de toptien van spelers met de meeste interlands aller tijden. De verdediger van Real Madrid is pas 33 jaar en zijn honger lijkt nog altijd niet gestild.

Nieuwe mijlpaal lonkt voor recordbreker Sergio Ramos

Ramos is in maart van dit jaar nog maar eens belangrijk voor Spanje. In het met 2-1 gewonnen EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen maakt hij de winnende treffer met een gewaagde Panenka. Door in de twee daaropvolgende duels nog twee keer te scoren komt hij als international op twintig treffers. Dat brengt Ramos op gelijke hoogte met Telmo Zarra, die op de tiende plaats staat in het lijstje van topscorers aller tijden van Spanje.

Het tekent Ramos, die na zijn debuut op 26 maart 2005 in een oefenduel tegen China haast onafgebroken het Spaanse shirt draagt en onderdeel is van de ploeg die een tijdlang alleenheerser is in de mondiale voetbaltop. Europees kampioen in 2008 en 2012, met als absolute hoogtepunt natuurlijk het veroveren van de wereldtitel in 2010. Veel van de generatiegenoten met wie Ramos zijn grootste successen viert zijn inmiddels gestopt als international. David Silva en Gerard Piqué namen in augustus 2018 afscheid van La Roja.

Onuitputtelijke recordbreker
Op persoonlijk vlak rijgt Ramos de records aan elkaar. In 2013 is hij met zijn 26 jaar de jongste Europese speler die de magische grens van honderd interlands bereikt. Zes jaar later heeft hij er 165, twee minder dan Iker Casillas, die tiende staat in de lijst van spelers met de meeste interlands aller tijden en daarmee recordinternational is van Spanje. De inmiddels als international gestopte doelman wordt – als er dit weekend niets geks gebeurt – geëvenaard door zijn oud-ploeggenoot van Real Madrid.

En dat is een lang gekoesterde wens van Ramos. 'Dat wordt een heel speciaal moment voor me', zo laat hij in 2018 in gesprek met The Guardian optekenen. 'In voetbal gaat alles zo snel dat we nog weleens vergeten te genieten. Natuurlijk, ik ga niet op mijn lauweren rusten, maar soms denk ik terug aan al het moois dat ik heb bereikt.'

Hoewel Ramos trots is op zijn loopbaan als international tot dusver denkt hij nog niet aan stoppen. 'Het vertegenwoordigen van je land is een van de mooiste dingen die er bestaat', zo vervolgt hij. 'Ik hoop dat ik nog lang deel mag blijven uitmaken van de ploeg, want ik wil graag de international worden met de meeste wedstrijden voor mijn land.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De uitspraken typeren het karakter en de tomeloze ambitie van Ramos, die in zijn jacht op nieuw succes onverzettelijk is, maar tegelijk op een dun koordje balanceert als het gaat om controverse rondom zijn persoon. Want Ramos staat tegelijkertijd bekend om zijn smerige tackles en theater; nietsontziend is hij als het gaat om de overwinning. Geliefd in Madrid, gehaat in Catalonië, maar onmiskenbaar belangrijk voor de teams waarin hij speelt.

Met de toptien in het vizier heeft Ramos zichzelf ongetwijfeld alweer een nieuw doel gesteld. Ahmed Hassan, van 1995 tot 2012 international van Egypte, leidt het klassement met 184 interlands. Ramos is na de interlands tegen Roemenië (donderdag) en Faeröer (zondag) waarschijnlijk nog maar zeventien duels verwijderd van het record van Hassan.

Toptien meeste interlands aller tijden

Speler Land Interlands
Ahmed Hassan Egypte 184 (1995 - 2012)
Mohamed Al-Deayea Saoedi-Arabië 178 (1993 - 2006)
Claudio Suárez Mexico 177 (1992 - 2006)
Gianluigi Buffon Italië 176 (1997 - 2018)
Hossam Hassan Egypte 170 (1985 - 2006)
Bader Al-Mutawa Koeweit 170 (2003 - heden)
Ahmed Mubarak Oman 170 (2003 - heden)
Iván Hurtado Ecuador 168 (1992 - 2014)
Vitalijs Astafjevs Letland 167 (1992 - 2010)
Iker Casillas Spanje 167 (2000 - 2016)
Sergio Ramos Spanje 165 (2005 - heden)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.