Nieuwe donkere wolken hangen boven Kompany

Reacties

België-bondscoach Roberto Martínez kan voor het WK-kwalificatieduel met Estland waarschijnlijk geen beroep doen op Vincent Kompany. Leander Dendoncker is al opgeroepen als alternatief.

Nieuwe donkere wolken hangen boven Kompany

Kompany zag woensdag op de valreep zijn plannen in duigen vallen voor zijn rentree bij De Rode Duivels na een jaar absentie. De verdediger verdween uit de basisopstelling voor de vriendschappelijke interland tegen Nederland (1-1) nadat hij tijdens de warming-up last had gekregen.

Twee dagen na het oefenduel in Amsterdam wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan alleen een voorzorgsmaatregel, waarvan Martínez had gerept. Kompany werkte vrijdag weliswaar een individueel programma af bij de Rode Duivels, maar gezien de oproep van Dendoncker (Anderlecht) is zijn inzetbaarheid zondag tegen Estland zeer onzeker.

De terugslag is een nieuwe tegenvaller voor de dertigjarige Kompany, die al jaren wordt geplaagd door blessures, met name aan zijn kuit, hamstring en lies. Dit seizoen speelde hij daardoor nog maar 78 minuten in de competitie voor zijn club Manchester City. Vorig seizoen kwam hij in totaal tot slechts veertien duels en miste hij als gevolg van een blessure het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.