'Nieuwe Busquets' maakt indruk bij Manchester City-debuut

Reacties

Rodri is (tot dusver) dé topaankoop van Manchester City in deze transferzomer en maakte woensdag zijn eerste speelminuten voor de Engelse kampioen. De middenvelder maakte direct veel indruk.

'Nieuwe Busquets' maakt indruk bij Manchester City-debuut

De 23-jarige Rodri werd voor zeventig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid en zette zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar. Pep Guardiola heeft goede hoop dat de Spanjaard de opvolger kan worden van Fernandinho, die inmiddels 34 jaar oud is. Vorig seizoen werd duidelijk dat City geen echte vervanger voor de Braziliaan in huis had.

Rodri is gehaald om dat probleem op te lossen. De middenvelder deed woensdag zeventig minuten mee tegen West Ham United (4-1 zege) en bewees dat het spelletje dat Guardiola wil spelen hem niet vreemd is. 'Hij is een jonge, echte defensieve middenvelder, die heel snel denkt', zei Guardiola na afloop over zijn zomeraankoop. 'Ik hoop dat hij hier heel lang zal blijven.'

'Rodrigo is een grote jongen en in ons team, met vooral kleine spelers, is dat erg goed', vervolgde Guardiola. 'Hij is ook sterk bij de standaardsituaties, maar daar hebben we hem niet voor gekocht. Sinds ik hier heb hebben we geprobeerd om vooral spelers van 21, 22 en 23 jaar oud te kopen. Rodri is een Spaans international en in Spanje noemen ze hem niet voor niets "de nieuwe Busquets". Ik vind het een geweldige speler.'

Rodri is een van de drie aankopen die City deze zomer deed, naast Angeliño (PSV) en Zack Steffen (Colombus Crew). Steffen werd direct na zijn komst verhuurd aan Fortuna Düsseldorf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.