Man City vermaakt publiek bij ongelukkige rentree Angeliño

Manchester City is na de laatste officiële wedstrijd van vorig seizoen het voetballen niet verleerd. Tijdens de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd West Ham United makkelijk opzij gezet: 4-1.

Op 18 mei sloot Manchester City een ijzersterk seizoen in stijl af, door de FA Cup te claimen via een 6-0 overwinning op Watford. Daarvoor had het team van manager Pep Guardiola al de Premier League, League Cup en Community Shield gewonnen. Ook na de zomerstop swingde de regerend kampioen van Engeland.

The Citizens kwamen uit in de strijd om de Asia Trophy, een minitoernooi met louter Engelse deelnemers. Eerder op de dag kwamen Newcastle United en Wolverhampton Wanderers (0-4) tegen elkaar uit.

Guardiola koos voornamelijk talenten in zijn basisopstelling, aangevuld met routiniers als Claudio Bravo, Aymeric Laporte en aanvoerder David Silva. Ook Angeliño kreeg speelminuten in China, waar de wedstrijd werd afgewerkt. Voor de ex-PSV'er begon het duel ongelukkig, want al na een kleine 25 minuten maakte de Spanjaard hands. Het leverde West Ham een penalty en uiteindelijk ook de voorsprong op, Mark Noble faalde niet: 0-1.

Nog voor rust stelde Man City orde op zaken. David Silva schoot knap raak na een schitterende pass van de achttienjarige Adrián Bernabé, Lukas Nmecha benutte tien minuten voor rust een penalty. In de tweede helft, toen Guardiola sterspelers als Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva en Leroy Sané in had gebracht, liep Man City verder uit. Sterling maakte beide doelpunten na rust.

Manchester United

De stadgenoot kwam wat zuidelijker in actie. Manchester United is bezig met een tour door Australië. In het kader van de voorbereiding was Leeds United de tegenstander in Perth.

Man United verdeelde de doelpunten over beide helften. Marcus Rashford maakte de 2-0, daarvoor had Mason Greenwood zijn eerste goal in de hoofdmacht gemaakt. In de tweede helft bracht manager Ole Gunnar Solskjaer elf nieuwe spelers, waaronder Tahith Chong. Hij was betrokken bij de 4-0, nadat daarvoor Phil Jones voor de 3-0 had gezorgd. Chong werd richting het einde van de wedstrijd neergelegd in de zestien en Anthony Martial bepaalde de eindstand vervolgens op 4-0.