Manchester City investeert enorm bedrag in opvolger Fernandinho

Reacties

Manchester City heeft zijn eerste grote aanwinst van de zomer in huis. De Spanjaard Rodri komt voor zeventig miljoen euro over van Atlético Madrid, waar hij slechts één seizoen speelde.

Manchester City investeert enorm bedrag in opvolger Fernandinho

Met het aantrekken van de 23-jarige Rodri heeft Pep Guardiola eindelijk een alternatief voor Fernandinho. Het contract van de 34-jarige Braziliaan loopt volgend seizoen af en alles wijst erop dat Rodri vanaf dat moment zijn rol overneemt. Komend seizoen zal de zevenvoudig international dus nog moeten concurreren met de Braziliaan.

Het huwelijk tussen Atlético Madrid en Rodri blijft daarmee beperkt tot één seizoen. De Spanjaard speelde in het verleden al in de jeugd van Atleti, maar werd weggestuurd. Via Villarreal keerde hij vorig jaar voor 25 miljoen euro terug in zijn geboortestad.

Dat bedrag is dus aanzienlijk minder dan het bedrag dat City nu betaalt. Atlético Madrid heeft in Marcos Llorente al een vervanger van Rodri gevonden. De controlerende middenvelder kwam recent voor 40 miljoen euro over van stadgenoot Real Madrid.

Atlético Madrid maakt woensdag bekend dat City de gelimiteerde transfersom in het contract van Rodri op tafel heeft gelegd. Met een bedrag van zeventig miljoen euro is Rodri de op één na duurste aankoop uit de clubhistorie van City; alleen Kevin De Bruyne, die in 2015 overkwam van VfL Wolfsburg, was duurder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.