Nieuw succes doet minimalistisch Burgos dromen van La Liga: 'Waarom niet?'

Reacties

Aan de steeds indrukwekkender wordende reeks van Burgos CF komt maar geen einde. Woensdagavond hield de ploeg uit Noord-Spanje opnieuw de nul. Doordat aan de andere kant van het veld de muur van FC Andorra wel werd geslecht, wordt er stiekem al gedroomd van promotie naar La Liga in het Estadio Municipal de El Plantío.

Nieuw succes doet minimalistisch Burgos dromen van La Liga: 'Waarom niet?'
© Imago
FC Andorra
FC Andorra
0 - 1
Burgos
Burgos

De Segunda División is inmiddels tien wedstrijden onder weg. Daarin wist nog steeds geen enkele tegenstander de ontzagwekkende code van Burgos te kraken. Zelf scoort de ploeg van trainer Julián Calero er ook niet lustig op los, maar twee keer 1-0, afgelopen weekend 3-0 en nu de eerste minimale uitoverwinning bij Andorra betekenen dat Burgos er keurig voorstaat.

Dankzij het zeldzame doelpunt van schaduwspits Álex Bermejo klom Burgos naar plek drie, op slechts twee punten achterstand van koploper Las Palmas. Het doet de gemiddelde Burgos-fan uiteraard levendig dromen van promotie naar het hoogste niveau, al is sportief directeur Michu nog enigszins voorzichtig.

'Wij denken aan overleven. We hebben vijftig punten nodig', aldus de 36-jarige oud-spits van onder andere Swansea City tegenover de BBC. 'Maar in voetbal en in het leven gaat het uiteindelijk om dromen. Overleven is het doel, maar natuurlijk dromen we, net als ieder ander team.'

Met een balbezitpercentage van 16,8 procent trok Burgos bij het Andorra van eigenaar Gerard Piqué de zege over de streep. Het vorige seizoen meegerekend is Burgos, dat in het eerste seizoen in de Segunda División als elfde eindigde, nu al 1107 minuten zonder tegentreffer.

Afgelopen weekend ging doelman Jose Antonio Caro voormalig Barcelona-goalie Claudio Bravo (755 minuten) al voorbij. Met de negen clean sheets van dit seizoen op zak, komt het alltime record van Atlético Madrid-sluitpost Abel Resino (dertien) voor meeste clean sheets op rij steeds meer in zicht.

'We zijn dichter bij La Liga dan bij degradatie', weet Michu. De voormalige aanvaller zette op 31-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn eigen spelerscarrière, om twee jaar later als technische man bij Burgos te beginnen. 'Als we zo doorgaan kunnen we over vijf jaar in La Liga spelen. Als we het momentum een hele tijd vast kunnen houden, waarom niet?'

Segunda División

Stand Segunda División 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Granada
42
22
9
11
55-30
+25
75
2
Las Palmas
42
18
18
6
49-29
+20
72
3
Levante
42
18
18
6
46-30
+16
72
4
Alavés
42
19
14
9
47-33
+14
71
5
Eibar
42
19
14
9
45-36
+9
71
* Actueel tot en met 22 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.