Nieuw leven in spraakmakende overname Newcastle United

Reacties

De veelbesproken overname van Newcastle United door een Saoedisch investeringsfonds is een stap dichterbij gekomen, nu een dispuut met beIN Sports is opgelost. Volgens de Engelse tabloids is daarmee de grootste hindernis voor een wisseling van de wacht genomen.

Nieuw leven in spraakmakende overname Newcastle United
© Pro Shots

De mogelijke verkoop van Newcastle United was vorig jaar groot nieuws. Een Saoedisch investeringsfonds met een geschatte waarde van 367 miljard euro wilde het aandelenpakket overnemen van Mike Ashley, maar de veelbesproken overname ketste af. Daar waren verschillende redenen voor: een van die redenen was dat de Premier League-wedstrijden in Saoedi-Arabië illegaal werden uitgezonden door een piratenzender.

Er was een verbod op beIN Sports, dat de uitzendrechten in handen heeft, maar dat verbod wordt nu opgeheven. Bovendien is aangekondigd dat er geen wedstrijden meer uitgezonden zullen worden door de piratenzender beoutQ. De Daily Mail heeft begrepen dat de beoogde overname van Newcastle United nu alsnog door lijkt te gaan.

De BBC wijst erop dat er nog wel meer problemen op te lossen zijn. Zo zijn er nog steeds grote zorgen over de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië en is het onduidelijk wie de baas zou worden bij de club als de deal zou worden goedgekeurd. Newcastle United heeft na het afketsen van de deal juridische stappen genomen; de zaak wordt in januari behandeld. Nu het dispuut met beIN Sports is opgelost, zit er nieuw leven in de beoogde overname.

Lees via VI PRO meer over de beoogde overname van Newcastle United:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.