Nieuw contract Ter Stegen moet afscheidscadeau Bartomeu worden

Reacties

De positie van Barcelona-president Josep Maria Bartomeu staat stevig onder druk, maar hij treedt vooralsnog niet af. Het contract van doelman Marc-André ter Stegen moet eerst nog worden verlengd tot medio 2025, waarmee de Duitse doelman een belangrijke pion moet worden in 'het nieuwe Barcelona'.

Nieuw contract Ter Stegen moet afscheidscadeau Bartomeu worden
© Pro Shots

De benodigde stemmen voor een motie van wantrouwen aan het adres van Bartomeu zijn binnen en presidentkandidaat Jordi Farré heeft al gezegd dat het beschamend zou zijn als Bartomeu de eer niet aan zichzelf zou houden, maar de president laat de club niet zomaar achter zich. In maart 2021 zijn er sowieso nieuwe presidentsverkiezingen en in elk geval voor die tijd moet Ter Stegen langer vastgelegd worden. Volgens Sport is een akkoord dichtbij en zou Bartomeu de deal volgende week al willen beklinken.

De onderhandelingen met Ter Stegen verliepen moeizaam, omdat de Duitse doelman een van de best betaalde spelers van de selectie zou willen worden. Ter Stegen had immers begrepen dat spelers met een minder grote bijdrage aan het team meer zouden verdienen dan hij terwijl de Duitser bij 's werelds beste keepers hoort. Bij Barcelona klotst het geld echter niet bepaald tegen de plinten.

Daarom zal er sprake zijn van een contract dat wordt verlengd tot medio 2025, waarbij Ter Stegen eerst een kleine salarisverhoging krijgt die binnen de limieten past, maar waarbij hij in zijn laatste twee jaar een riante salarisverhoging zal krijgen. Een afspraak waar Ter Stegen naar verluidt akkoord mee zal gaan, aangezien hij zelf dolgraag in Barcelona wil blijven. Hoewel Juventus, Bayern München en Chelsea al eens informeerden, sprak Ter Stegen louter met Barça, waar de Duitser door een blessure nog niet onder Ronald Koeman speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.