Presidentskandidaat waarschuwt Bartomeu: 'Treed af, anders wordt het beschamend'

Reacties

Josep Maria Bartomeu moet de eer aan zichzelf houden en zo snel mogelijk aftreden. Dit is de mening van presidentskandidaat Jordi Farré, die Bartomeu hoopt op te volgen in Camp Nou. Als Bartomeu niet aftreedt, moet hij een motie van wantrouwen tegemoet zien. De benodigde stemmen daarvoor zijn middels binnen.

Presidentskandidaat waarschuwt Bartomeu: 'Treed af, anders wordt het beschamend'
© Pro Shots

Farré, een Catalaanse zakenman die in 2015 ook al meedeed aan de presidentsverkiezingen van Barcelona, steunt de groepering Més Que Una Moció, die handtekeningen ophaalde bij de leden van Barça om Bartomeu af te kunnen zetten. In totaal moest minimaal vijftien procent van de in totaal 108 duizend socio's hun handtekening zetten om zo'n motie uit te kunnen voeren, dit is gelukt.

'We zijn erg blij dat het gelukt is', vertelt Farré aan Marca. 'We verwachten dat het bestuur snel ontslag neemt, zodat we geen onnodige stemmingsronde hoeven uit te voeren.' Door het verzamelen van voldoende handtekeningen moet het bestuur van Barcelona een referendum uitschrijven over de positie van Bartomeu en de rest van het bestuur. Als vervolgens twee derde van de leden stemt vóór het vertrek van het bestuur, moeten Bartomeu en zijn collega's aftreden.

Het zou pas de derde keer in de clubhistorie zijn dat zo'n stemming wordt uitgevoerd, als het aan Farré ligt komt het er allemaal niet van. '20 duizend leden zijn naar voren gekomen om te vertellen dat ze moeten vertrekken. Een stemmingsronde zou beschamend zijn en ook nog eens onwenselijk gezien de financiële situatie van de club.'

Volgens Farré moet Bartomeu zijn biezen pakken en is het aan Barça om zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen aan te kondigen. Op dit moment staan de verkiezingen voor het presidentschap van Barcelona in maart 2021 op de planning.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.