'Niemand verdient dit record meer dan Cahill'

Reacties

Voor Tim Cahill zat er een mooie kant aan het verloren oefenduel met Ecuador. De aanvaller mag zich nu all-time topscorer van Australië noemen.

'Niemand verdient dit record meer dan Cahill'

Dankzij twee treffers in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador (4-3 verlies) maakte Cahill (34) het Australische record zich eigen. Zijn 31 doelpunten voor de Socceroos maken hem topscorer aller tijden. Tot het oefenduel van woensdag moest hij die eer delen met Damian Mori. 

'Dit voelt fantastisch', zei de aanvaller van Red Bull New York na de 4-3 nederlaag van de WK-opponent van Nederland. 'Het is een bijzonder mooi moment in mijn carrière. Het is iets wat je als kind al op hoopt ooit te bereiken.' Cahill had 67 interlands nodig om het record te breken.

De bijzondere prestatie ging niet gepaard met een overwinning. Cahill verliet bij een 3-2 voorsprong het veld, en zag hoe Ecuador na de rode kaart voor Mitchell Langerak de wedstrijd toch omzette in een overwinning.

Maar dat deed niets af aan de bijzondere avond voor Cahill. 'Er is geen persoon die het record meer verdient dan hij, omdat hij een enorme bijdrage heeft geleverd aan de nationale ploeg', aldus bondscoach Ange Postecoglu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.