Niemand in Frankrijk kan in schaduw van onnavolgbare Mbappé staan

Reacties

Kylian Mbappé is van uitzonderlijke klasse. Al weet de hele voetbalwereld dat wel. Ook Oranje maakte er vrijdagavond nog eens een keer kennis mee. In de geschiedenis van het Franse voetbal is er niemand die op basis van doelpunten in zijn schaduw kan staan.

Niemand in Frankrijk kan in schaduw van onnavolgbare Mbappé staan
© Pro Shots

Twee doelpunten maakte Mbappé in de Johan Cruijff Arena. Daardoor was het Nederlands elftal kansloos tegen de vicewereldkampioen. Heel erg schamen voor het feit dat Mbappé niet te stoppen was, hoeft Oranje zich echter niet. Niemand in de Franse voetbalhistorie benadert namelijk ook maar de cijfers van de wereldster.

Op 20 december wordt Mbappé pas 25 jaar. Uit de cijfers blijkt dat zijn scoringsdrift in de nationale ploeg, ten opzichte van illustere leeftijdsgenoten, absurdistische statistieken oplevert. In het shirt van Les Bleus is de aanvoerder een klasse apart.

Liefst 42 interlanddoelpunten maakte Mbappé al. De Franse internationals die na Mbappé voor hun 25ste verjaardag de meeste doelpunten maakten, waren Jean Nicolas en David Trezeguet. Zij schoten ‘slechts’ 21 en twintig keer met scherp.

Mbappé is dus (ruim) twee keer zo vaak trefzeker geweest voor zijn 25ste verjaardag dan de beste Franse spitsen uit de geschiedenis. En dan komen er nog twee duels voor de slingers opgehangen worden. Een thuiswedstrijd tegen Gibraltar en een duel in Griekenland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.