Nice-verdediger de rest van 2023 geschorst om delen antisemitisch bericht

Youcef Atal zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. De verdediger van OGC Nice is momenteel al geschorst door zijn club. Met de zeven wedstrijden schorsing die de Franse tuchtcommissie hem woensdag oplegde, is 2023 op voetbalgebied voorbij voor Atal.

Nice-verdediger de rest van 2023 geschorst om delen antisemitisch bericht
© Pro Shots

De schorsing gaat na het weekend in, en Atal is momenteel toch al geschorst door Nice. Aanleiding is een antisemitisch bericht dat Atal op zijn sociale media heeft gedeeld naar aanleiding van de oorlog waarin Israël en Hamas verwikkeld zijn. Op Instagram deelde Atal een video van een Palestijnse predikant die het Joodse volk 'een donkere dag' toewenste.

Atal moet dat nu dus bekopen met een maandenlange verbanning van het voetbalveld en mogelijk blijft het daar niet bij. De openbaar aanklager in Nice heeft zich inmiddels gebogen over het vraagstuk of het delen van de video door Atal gezien moet worden als het verheerlijken van terrorisme. Dat is namelijk een strafbaar feit. Wat wellicht in Atals voordeel spreekt: de 27-jarige Algerijn heeft zijn excuses inmiddels aangeboden.

Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer Y. Atal
Meer over Y. Atal