Neymar wordt honderdste goal ontnomen bij nieuw puntenverlies PSG

Paris Saint-Germain is zondagavond weer tegen puntenverlies aangelopen in de Ligue 1. De kampioen kwam in eigen huis niet voorbij Troyes. Neymar zag twee doelpunten afgekeurd worden en moet zo nog even wachten op een mooie mijlpaal in Parijs.

PSG
PSG
2 - 2
Troyes
Troyes

De duurste voetballer aller tijden speelt sinds 2017 bij PSG en leek zondag zijn honderdste doelpunt in Parijse dienst te maken. Neymar had na de openingsgoal van Marquinhos de 2-0 (en zijn 99ste voor PSG) gemaakt vanaf de stip, maar zag in het restant van de wedstrijd doelpunten geannuleerd worden wegens buitenspel en een vermeende overtreding van Kylian Mbappé.

Tussendoor profiteerde Troyes optimaal door tweemaal te scoren: voormalig Roda JC-spits Iké Ugbo deed dat al in de eerste helft, Florian Tardieu verschalkte keeper Keylor Navas kort na rust brutaal met een Panenka. In het restant van de wedstrijd werd niet gescoord, terwijl PSG bijna de hele wedstrijd met Neymar, Mbappé, Ángel Di María én Lionel Messi voorop speelde. Georginio Wijnaldum deed alleen de laatste vijftien minuten mee.

Voor Messi is het wederom een wedstrijd zonder enige betrokkenheid bij een doelpunt, hoewel de Argentijn in extra tijd de lat raakte tegen Troyes. Messi viel dit jaar pijnlijk buiten de boot in de Ligue 1-verkiezingen. PSG speelt dit seizoen nog twee competitiewedstrijden: uit tegen Montpellier en het seizoen wordt in eigen huis afgesloten tegen FC Metz.

Lorient
Lorient
0 - 3
Olympique Marseille

Olympique Marseille toonde herstel na de klap die Feyenoord uitdeelde. FC Lorient werd in de uitwedstrijd eenvoudig opzij gezet. Bamba Dieng, die in het tweeluik met Feyenoord diverse grote kansen miste, opende vlak voor rust de score. Enkele minuten later, na het begin van het tweede bedrijf, verdubbelde Mattéo Guendouzi de marge en Gerson maakte met de 0-3 aan alle onzekerheid een eind. Marseille pakt zo weer een voorsprong van drie punten op AS Monaco in de strijd om de tweede plek achter PSG.