Niet langer de allergrootste: Messi hoort als PSG-speler niet eens bij de elite

Reacties

Voor Lionel Messi is er met zijn overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain veel veranderd. De aanvaller werd jarenlang gezien als een van de beste spelers van de wereld, maar is na een matig debuutseizoen in Frankrijk niet eens genomineerd voor de prijs voor Speler van het Jaar in de Ligue 1.

Niet langer de allergrootste: Messi hoort als PSG-speler niet eens bij de elite
© Pro Shots

Wat misschien wel het meest pijnlijk is voor Messi, is dat niemand ervan opkijkt dat de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or geen kandidaat is voor de Franse eretitel. Messi speelde tot dusver 23 competitiewedstrijden voor PSG en was daarin maar vier keer trefzeker. Vorig seizoen maakte hij nog dertig competitiedoelpunten voor Barcelona.

Messi laat als speler van Paris Saint-Germain slechts bij vlagen zijn klasse zien en heeft dan ook te maken gehad met de nodige kritiek. Hij had dit seizoen de grote ster in de voorhoede van PSG moeten worden, maar die rol is toch echt voor Kylian Mbappé. De Fransman is wél genomineerd voor de prijs voor Speler van het Jaar. Opvallend is dat hij de enige genomineerde is van PSG, dat zich in april al verzekerde van het landskampioenschap.

Mbappé neemt het in de verkiezing op tegen Dimitri Payet van Olympique Marseille, Martin Terrier van Stade Rennais, Lucas Paquetá van Olympique Lyon en Wissam Ben Yedder van AS Monaco. Op 15 mei wordt bekend wie de trofee in ontvangst mag nemen. De laatste twee verkiezingen werden gewonnen door Mbappé, die nu dus voor zijn hattrick gaat. Zlatan Ibrahimovic werd in zijn tijd bij PSG drie keer gekozen tot Speler van het Jaar in de Ligue 1 en is daarmee recordhouder.

Branco van den Boomen is genomineerd als Speler van het Jaar in de Ligue 2:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.